KONTE I PETRO-DOLARI DONOSE TITULU: Ko će biti menadžer novog, super bogatog NJukasla?

Novosti online

07. 10. 2021. u 17:14

FUDBALSKI svet ovog četvrtka uzdrmala je vest da nacionalni investicioni fond Saudijske Arabijem na čijem čelu je princ Mohamed bin Salman, preuzima engleskog posrnulog velikana Njukasl junajted.

КОНТЕ И ПЕТРО-ДОЛАРИ ДОНОСЕ ТИТУЛУ: Ко ће бити менаџер новог, супер богатог Њукасла?

FOTO: AP

Kakav uticaj na fudbal će ovo ostaviti jasno kada se zna da iza novog vlasnika stoji kapital od 320 milijardi funti.

Već je objavljeno da će svrake u januarskom prelaznom roku imati 250 miliona funti za pojačanja, ali se još ne zna koji menadžer će raspolagai tom sumom novca. 

A da se pita Majkl čopra, bivši fudbaler Njukasla, to bi bio - Antonio Konte.

- Antonio Konte bi bio prava opcija za Njukasl - napisao je Čopra na Tviteru.

Italijan je nekoliko puta pokazao da je sposoban da klubovima u koje dođe donese momentalan uspeh - osvajao je titule sa Juventusom (2012) i Čelsijem (2017) samo godinu dana nakon katastroalnih sezona - Juventus je 2011. bio sedmi, a Česli 2017. deseti. Čak mu je i u Interu bilo dovoljno samo dve godine da prekine skoro decenijsku dominaciju Juventusa.

Ostali kandidati da zamene Stiva Brusa, koga su navijači svraka želeli da se otarase i pre dolaska petro-dolara, su Ćavi, Zidan i stari znanac publike na Sent Džejmsis parku - Rafa Benitez.

Ćavi čini čuda u Katau i jasno je da će imati trenersku karijeru jednako uspešnu kakva je bila i igračka. Već je bio viđen kao novi trener Barselone, ali finansijski problemi sprečavaju katalonski klub da otpusti Kumana jer prosto nemaju novca da mu isplate penale. 

Zidan je slobodan od odlaska iz Real Madrida, a njegovi dalji planovi nisu poznati ali je u posledwe vreme pomiwan kao glavni kandidat da nasledi Solskjera na klupi Mančester junajteda. Pošto klub sa Old Traforda šalje signale da Norvežaninu mesto nije ugroženo, sasvim je moguće da Zidan svoju želju da menadžeriše po Premijer ligi ostvari u Njukaslu.

Što se tiče Beniteza, on je pre dve godine napustio Njukasl pošto nu je istekao ugovor a nije bio baš u dobrim odnosima sa uskoro bivšim vlasnikom Ešlijem (a ko u Njukaslu jeste?), ali je bio omiljen među (većim delom) navijača svraka.

BONUS VIDEO - Rat navijača u Francuskoj

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!