"NOVOSTI" VAS VODE KROZ MUZEJ ATLETIKO MADRIDA: Sve podseća na Antića i Pantića

Arsenije Šoškić

07. 10. 2021. u 12:10

ATLETIKO je šampion Španije. Atletiko ima 11 titula i 10 kupova. Atletiko je klub sa ogromnom i fanatičnom armijom navijača, redovno igra Ligu šampiona, ima fantastičan stadion "Vanda metropolitano". I na tom objektu ove godine i deo muzeja koji podseća na duplu krunu iz 1996. godine, jedinu u klubu koji je osnovan još 1903.

НОВОСТИ ВАС ВОДЕ КРОЗ МУЗЕЈ АТЛЕТИКО МАДРИДА: Све подсећа на Антића и Пантића

Foto: A.Šoškić

A u tom muzeju, kud god da krenete, sve podseća na Srbe koji su ušli u istoriju - pokojnog trenera Radomira Antića, koji je preminuo 6. aprila prošle godine, i Milinka Pantića, čija karijera nije bila ni blizu fudbalskog majstorstva koje je posedovao. O njima će se pričati dok postoji Atletiko...

- Mnogo mi je žao što Mister nije više sa nama. Sve bi bilo drugačije, mnogo lepše, na svim manifestacijama koje su organizovane kao sećanje na osvajanje jedine Atletikove duple krune u istoriji - sa posebnim emocijama priča Pantić za "Novosti, koje vam donose fotografije iz muzeja na "Vandi", posebno iz dela koji je posvećen nezaboravnim, istorijskim danima.

Zaista, gde god da vam krene pogled videćete opremu, fotografije... Pantića i Antića.

- Ponosan sam na sve što je uradio Atletiko te sezone - ističe Pantić, tada čarobnjak prekida, ali i fudbaler sposoban da glavom pošalje loptu u mrežu i donese Kup kralja u produžecima u finalu sa Barselonom u Saragosi. - A Atletiko može posebno da se ponosi Antarom, koji je bio najzaslužniji za duplu krunu. On je bio tvorac te ideje, tima. Ali to nisu "samo" trofeji. Posebnu draž im daje način na koji je igrao Atletiko u to vreme. Najbolji dokaz je divljenje navijača i 25 godina kasnije, kao i neverovatno poštovanje. To je tema o kojoj će se zauvek pričati. Iz svakog kontakta sa navijačima vidi se i danas koliko su uživali, ne u pobedama i trofejima, već u sreći koju smo im donosili zbog svega što je Atletiko bio u to vreme. Narod je uživao u svemu što je Antić stvorio.

Pantić i Antić imaju svoje vitrine u kojima je oprema koju su nosili 1995/96. Milinko ima i svoj telefon. Ako želite da ga pozovete, odmah se javlja (to je jedini "broj" na koji svi mogu da ga "dobiju") i ispriča vam deo svoje fudbalske istorije.

AMBASADOR LIGE

MILINKO Pantić danas je ambasador španske Primere, ali i komentariše utakmice najjače španske lige za Radio Marku. Kada je u pitanju aktuelna sezona, kada je titula u pitanju, Srbin je jasan:

- Atletiko je prvi favorit za novu titulu, bez bilo kakve sumnje!

- Zaista mi je puno srce što su deo muzeja i neke moje stvari - ističe Pantić. - Bio sam najprijatnije moguće iznenađen kada sam video kako sve izgleda. Sve prati fenomenalan stadion. Ljudi koji su sve napravili imali su fantastične ideje i uspeli su da ih realizuju. Tako da navijači Atletika imaju mnogo toga da vide i uživaju na svojoj posebnoj teritoriji.

Antić i Pantić... Predsednik Hil je mislio da Radomir želi da dovede nekog svog rođaka iz Panioniosa 1995. A doveo je magiju koja je bila završna kockica u mozaiku za godinu snova. Antić i Pantić, Atletiko iz 1996, priča koja će večno da traje...

- Ja sam samo bio Antićeva produžena ruka na terenu, znalo se šta je u to vreme značila "desetka" na dresu - završava Pantić, "desetka" kakvih više nema.

MILINKOVE ČETIRI BISTE

NEPRIJATNO je bilo Pantiću u danima slavlja, ali naređenje tadašnjeg predsednika kluba, čuvenog Hezusa Hila, moralo je da se ispoštuje, pa srpski velemajstor danas ima - četiri biste. Jednu u svom domu, druga je u Antićevoj porodičnoj kući u Madridu, treća kod porodice Hil i četvrta u muzeju na "Vandi".

- Nije mi bilo svejedno, ali ni vajar ni ja nismo imali izbora. Hilova je morala da se ispoštuje. Danas mogu samo da budem ponosan - ističe Pantić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)