SUAREZOVA OSVETA KUMANU Atletiko pregazio Barselonu i produžio joj agoniju

Novosti online

02. 10. 2021. u 22:53

U derbiju osmog kola španskog prvenstva, Atletiko Madrid je savladao Barselonu sa 2:0.

СУАРЕЗОВА ОСВЕТА КУМАНУ Атлетико прегазио Барселону и продужио јој агонију

Twitter / @ntvspor

Junak pobede bio je bivši as Barse, Luis Suarez, koji se na sebi svojstven način osvetio treneru kluba sa "Nou Kampa", Ronaldu Kumanu, koji ga je i oterao iz ekipe čiji je treći najbolji strelac u istoriji sa 198 pogodaka u pet sezona.

Suarez je najpre u 23. minutu bio asistent za gol Tome Lemara, i to proigravši kolegu bez gledanja nakon što ga je, posle lepog okreta na levom krilu, proigrao Žoao Feliks.

Urugvajac i strelac prvog pogotka su potom zemnili uloge kada su, u 44. minutu, po drugi put navijači "jorgandžija" slavili to što se Barselonina mreža zatresla.

Ekipa Dijega Simeonea je, naime, oduzela u levom delu svoje odbrane loptu gostima, a onda za deset sekundi, uz samo po dva kontakta s "bubamarom", osvojila ceo teren. U akciji u kojoj su učestvovala četvorica fudbalera, Lamar je na kraju, u situaciji 2-na-1, desno od sebe proigrao Suareza, ovaj imao "sve vreme ovog sveta" da vidi šta pokušava golman rivala Ter Štegen, a onda ga je rutinski savladao sa 2:0.

Posle ovog meča, Atletiko se na vrhu tabele izjednačio sa gradskim rivalom Realom, koji takođe ima 17 bodova, ali meč manje, dok je Barselona tek deveta, uz svega tri pobede i 12 prvenstvenih bodova.

To bi, uz debakle u Ligi šampiona u vidu poraza od po 3:0 od Bajerna i Benfike, uskoro moglo da dovede i do Kumanove smene. A od toga, čini se, ne mogu da spasu ni podaci poput 70% vremena s loptom u posedu u ovom derbiju, ili tri šuta više od Atletika. Barsa, prosto, uopšte nije bila opasna, naročito otkako je Kutinjo izašao iz igre u 64. minutu, pa je na upravi kluba da nađe rešenje i prekine ovu agoniju.


BONUS VIDEO Nakon nokauta - Sudija usred ringa morao da uspava MMA borca
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave