VELIKA POBEDA ZVEZDE: Kanga majstorijom presudio Ludogorecu, crveno-beli sa vrha tabele gledaju rivale (VIDEO)

Č. V.

30. 09. 2021. u 20:18 >> 22:55

FUDBALERI Crvene zvezde ostvarili su veliku pobedu u Razgradu od 1:0 u drugom kolu Lige Evrope.

ВЕЛИКА ПОБЕДА ЗВЕЗДЕ: Канга мајсторијом пресудио Лудогорецу, црвено-бели са врха табеле гледају ривале (ВИДЕО)

FOTO: EPA

Došli su crveno-beli u Bugarsku bez četiri jako važna igrača - Milana Borjana, Aleksandra Dragovića, Miloša Degeneka i Aleksandra Kataija, ali uprkos tome odigrali su dobru utakmicu i odneli ceo plen za Beograd.

Izašao je Dejan Stanković sa trojicom fudbalera u poslednjoj liniji. Seku Sanogo bio je u sredini, desno Strahinja Eraković koji je ponovo bio kapiten, a levo Radovan Pankov. Možda je tako iznenadio kolegu Valdasa Dambrauskasa. Bilo kako bilo, važno je da je šampion Srbije pobedio.

Junak trijumfa bio je Gelor Kanga koji je fantastičnim udarcem u 64. minutu savladao Kahlinu. Gaboncu očigledno prija Razgrad, pošto je i 2016. godine na istom stadionu u kvalifikacijama za Ligu šampiona postigao gol.

Pokušao je Ludogorec da izbegne poraz. Imao je Tekpetej dobru priliku, ali je njegov udarac zaustavila prečka.

Zvezdi je postao dodatno bio olakšan u 77. minutu kada je Sisinjo zbog faula nad Pavkovom zaradio drugi žuti karton i ranije je morao u svlačionicu.

Do kraja utakmice se rezultat nije promeno, pa su crveno-beli posle dva kola na čelu tabele sa maksimalnih šest bodova. Braga je druga pošto je savladala Midtjiland sa 3:1 i ima tri boda. Midtjiland i Ludogorec imaju po jedan bod.

Stadion: "Huvefarma arena". Sudija: Džeremi Brisar (Francuska). Strelac: Kanga u 64. minutu za Zvezdu.

LUDOGOREC (4-2-3-1): Kalina – Pinas (od 71. Ikoko), Sa (od 71. Despodov), Plastun, Gonkalveš – Bađi (od 88. Manu), Santana (od 78. Čibota) - Tekpetej, Jankov, Despodov – Sotiriu.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Popović - Gobeljić, Pankov, Eraković, Rodić - Sanogo, Kanga (od 70. Stanić/od 86. Krstičić) - Srnić, Ben (od 86. Živković), Ivanić - Dioni (od 57. Pavkov).

DRUGO POLUVREME: Ludogorec - Crvena zvezda 0:1

90+5. MINUT - Kraj utakmice!

80. MINUT - Veliku grešku Erakovića na sreću Zvezde nije krio Čibota. Lošu povratnu loptu vratio je mladi igrač, Popović je krenuo na nju, no napadač domaćih je bio brži, prebacio golmana gostiju. Ipak, nije bio precizan pošto je lopta otišla pored gola.

77. MINUT - Kraj utakmice za Sisinja. Zbog faula nad Pavkovom zaradio je drugi žuti karton, pa ranije mora u svlačionicu.

76. MINUT - Ben je propustio veliku priliku da možda i zatvori utakmicu. Pavkov je odlično spustio loptu rivalu. Izašao je jedan na jedan sa golmanom domaćih, no Hrvat na golu Ludogoreca je odlično reagovao.

68. MINUT - Kakav udarac Tekpeteja! Sjajno je tukao levom nogom, na sreću Zvezde pogodio je prečku.

64. MINUT - Golčina Gelora Kange! Jedan igrač Ludogoreca je odbio loptu nakon centaršuta Rodića. Na nju je natrčao Gabonac i fantastičnim udarcem spoljnim delom stopala matirao Kahlinu!

56. MINUT - Ušli su crveno-beli dobro u drugo poluvreme. Taj period bi izabranici Dejana Stankovića mogli da ikoriste.

51. MINUT - Moglo je da bude mnogo opasno! Ivanić je ostao sam na levoj strani, ušao u kazneni prostor Ludogoreca, ali se spetljao. Deluje da je morao mnogo bolje da reaguje.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme u Razgradu!

PRVO POLUVREME: Ludogorec - Crvena zvezda 0:0

45+2. MINUT - Završeno je prvo poluvreme u Razgradu!

37. MINUT - Dioni je pokušao sa nekih 20 metara nakon oduzete lopte. Kahlina je dobro reagovao i do prmene rezultata nije došlo.

27. MINUT - Najbolja prilika na utakmici. Rodić je sjajno uposlio Bena, ovaj se našao u dobroj prilici. Ipak, otišao je suviše levo i pogodio je spoljni deo mreže.

18. MINUT - Opet je probao Tekpetej, sada je tuako iz slobodnog udarca sa 17 metara, ali je od svega pogodio samo živi zid.

11. MINUT - Opasan napad domaćih. Tekpetej je pokazao koliko je brz, centrirao je, no na sreću gostiju nije morao da interveniše Popović.

6. MINUT - Bilo je opasno! Ivanić je dodao do Rodića, ovaj oštro centrirao, ali je odbrana Ludogoreca dobro reagovala i otklonila opasnost.

2. MINUT - Dobra šansa za domaće. Tekpetej je prošao po desnoj strani, Popović je istrčao i dobro intervensiao. Delovalo je u prvi mah da je bespotrebno napustio gol liniju.

1. MINUT - Počela je utakmica u Razgradu!

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024