MATIĆEV 50. MEČ: Mančester junajted posle kiksa u Bernu dočekuje Viljareal u reprizi prošlosezonskog finala LE!

B. A.

29. 09. 2021. u 09:00 >> 21:12

UTAKMICA drugog kola Grupe F Lige šampiona između Mančester junajteda i Viljareala (sutra, 21.00) od velike je važnosti za "đavole", koji su na premijeri izgubili od autsajdera Jang bojsa (1:2).

МАТИЋЕВ 50. МЕЧ: Манчестер јунајтед после кикса у Берну дочекује Виљареал у репризи прошлосезонског финала ЛЕ!

FOTO: EPA

Društvo sa "Old traforda" ima imperativ trijumfa, a tri boda bi baš fino legla i Nemanji Matiću (33), koji bi tako na lep način mogao da obeleži 50. nastup u eliti.

BENFIKA ČEKA ČAK ŠEST DECENIJA

GRUPA E donosi duel bivših prvaka Evrope Benfike i Barselone, koji su 1961. bili akteri finala u Bernu u kome su Portugalci slavili 3:2. Posle toga još šest puta su se sastajali, a "orlovi" nikada nisu pobedili (skor 0 3 3).

Zanimljivo je da Benfika (Nemanja Radonjić neće igrati zbog povrede) nikada nije postigla gol protiv Barse kod kuće (0:0, 0:0, 0:2)

Srpski internacionalac uoči duela sa Viljarealom ima u kolekciji 49 utakmica u LŠ, u dresu tri tima - Benfike (18 mečeva), Čelsija (18) i aktuelnog tima Junajteda (13). U najjačem takmičenju debitovao je kao član lisabonskih "orlova", u septembru 2011, baš protiv Mančestera (1:1). Za deceniju u eliti tri puta se upisao u strelce, pridodao je i dve asistencije, kao i 11 žutih kartona. Golgeterski prvenac bio je za Benfiku protiv Anderlehta, a kasnije kao "plavac" 2014. je savladao golmane Maribora i Sportinga iz Lisabona.

Neće samo Matić biti posebno uzbuđen zbog brojki, već i Kristijano Ronaldo. Kada lopta krene sa centra, Portugalac će zvanično doći do 178. nastupa u Ligi šampiona, čime će ostati usamljen na vrhu večite liste, i ostaviće iza sebe legendarnog španskog golmana Ikera Kasiljasa (177).

Doduše, sve će to imati gorak ukus, ukoliko Junajted nastavi seriju remija sa Viljarealom. Svi međusobni susreti su im završeni nerešeno, pošto je najpre četiri puta bilo 0:0, a u finalu Lige Evrope ove godine je posle 120 minuta bilo 1:1, pa je "podmornica" na penale došla do trofeja i vize za elitu.

U drugom okršaju Grupe F Atalanta, koja je na startu remizirala sa Viljarealom u gostima (2:2), domaćin je Jang bojsu našeg Miralema Sulejmanija, koji je neočekivani lider posle 90 odigranih minuta.

BONUS VIDEO: Izjave igrača nakon duela Partizan - Crvena zvezda

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)