IVICA ILIEV PREZADOVOLJAN: Vraća se vera u srpski fudbal, voleo bih da derbi bude atraktivan

Tanjug

17. 09. 2021. u 16:07

FUDBALERI Crvene zvezde i Partizana pobedama su počeli evropska takmičenja i u dobrom raspoloženju dočekuju predostojeći 165. večiti derbi koji se igra u nedelju od 18 sati.

ИВИЦА ИЛИЕВ ПРЕЗАДОВОЉАН: Враћа се вера у српски фудбал, волео бих да дерби буде атрактиван

FOTO: N. Paraušić

- Sa pobedama Partizana i Zvezde u Evropi raste i euforija u srpskom fudbalu, oseća se vera u fudbal i kvalitet koji poseduju naša dva najveća kluba. Mislim da derbi dolazi u pravom trenutku, kada je euforija na maksimumu, kada su ambicije u Evropi i domaćem takmičenju kod obe ekipe na maksimumu - izjavio je danas sportski direktor Partizana Ivica Iliev i dodao:

- Voleo bih da vidimo atraktivan fudbal, ne bih želeo da vidim kalkulisanje. Obe ekipe dočekuju derbi sa puno samopouzdanja. Naravno, očekujem pobedu Partizana - istakao je Iliev, a preneo klupski sajt.

Naglasio je da su svi u klubu zadovoljni posle trijumfa nad Anortozisom na Kipru.

- Zadovoljan sam, kao i svi. Ovo je odličan rezultat. Bili smo optimisti pred utakmicu i uopšte pred početak Lige konferencija. Same kvalifikacije su nam dale pravo da verujemo da ćemo se boriti ne samo za prolaz, nego za prvu poziciju u grupi i krenuli smo onako kako smo želeli. Odigrali smo čak i mnogo bolje nego što su se svi nadali, mnogo sigurnije i kvalitetnije od našeg protivnika. Kontrolisali smo utakmicu, imali mnogo kvalitetnih šansi. Ono što me raduje je što ne vidim nikakvu euforiju ni kod jedne osobe u klubu, a posebno kod igrača, jer ovo već postaje standard. Oni se ne zadovoljavaju ovakvim stvarima, nego nekim većim i idu ka tome. U nedelju nas očekuje jedna velika utakmica, izuzetno važna, kao i ova, koja može da odredi dalji tok sezone. Samim ulaskom u Ligu konferencija smo napravili veliku stvar, sada smo otvorili takmičenje pobedom protiv jednog od dva glavna konkurenta za prolaz i pokazali našu ambiciju. Ostaje nam, u ovom mini-ciklusu bitnih utakmica, derbi koji je najveća utakmica srpskog fudbala i može u ovom trenutku da usmeri sezonu u onom pravcu u kom želimo.

FOTO: M. Vukadinović

Pohvalio je sjajnu formu Rikarda Gomeša, a za Holanđanina Kvinsija Meniga rekao da će "kako vreme bude odmicalo njegov učinak samo da raste".

- Rikardu želim da nastavi tako. Mislim da niko u Evropi nema takav učinak, on je na polovini broja golova koje je dao u prvom mandatu, u prvoj godini koja je isto bila spektakularna kada je učinak u pitanju. Dao je 26 golova, već je na 13 u 14 utakmica. Mislim da je u zenitu svoje karijere, na svom maksimumu. On je toga svestan, kao i svi mi, oseća neverovatno samopouzdanje, ali i našu podršku i pozitivnu energiju, ne samo ljudi iz kluba, nego i sa tribina, javnosti, medija… Samo neka tako nastavi!

Takođe, odbacio je spekulacije o povratku Adema Ljajića u Partizan, uz objašnjenje da dolazak igrača takvog kalibra trenutno nije realan.

BONUS VIDEO: Oproštaj Novice Veličkovića pred punom Arenom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!