ANORTOZIS NA SKENERU ALEKSANDRA JOVANOVIĆA: Golman Apolona analizirao Partizanovog rivala!

A. Ilić

15. 09. 2021. u 18:23

U 1. kolu "B" grupe premijerne sezone Lige konferencija Partizan igra na Kipru, a protivnik je Anortozis.

АНОРТОЗИС НА СКЕНЕРУ АЛЕКСАНДРА ЈОВАНОВИЋА: Голман Аполона анализирао Партизановог ривала!

FOTO: EPA

Kiparski tim promenio je sastav u prelaznom roku, a narednog protivnika crno-belih za "Novosti" je analizirao golman Apolona iz Limasola Aleksandar Jovanović. 

- Partizan je apsolutni favorit, ali crno-belima neće biti lako u meču koji će se igrati na Kipru, temperature još uvek prelaze 30 stepeni, te su malo otežani uslovi za igru. Gruzini, Murtaz Daušvili, Tornik Okriašvili i i Đorđi Kvilitaia pojačali su Apoel, a prethodne sezone bili su među najboljim igračima. Umesto njih u tim su stigli Miloš Deletić, egipatski fudbaler Amr Varda (došao iz Paoka), kao i iskusni grk Lazaros Kristodolopulos, upravo je Lazaros postao nosilac igre. U duelu za plasman u Ligu konferencija protiv Hapoel Ber Ševe, nakon 0:0 u prvom duelu, slavili su na Kipru sa 3:1, a Kristodolopulos je postigao dva i asistirao kod jednog gola. U velikom je usponu forme. Treba istaći i štopera Paulusa Arađurija, reprezentativca Finske koji je nepremostiv bedem ispred gola Gruzina Đorđia Lorije, koji je korektan čuvar mreže, ali ništa više od toga. Dakle, ukoliko Partizan uspe da "zaključa" Kristodolopulosa imaće lak posao - rekao je Jovanović. 

Aleksandar Jovanović/FOTO: EPA

Bivši čuvar mreže niškog Radničkog ističe da je poslednji duel u prvenstvu Anortozis izgubio od Dokse, ali da to nije merilo kvaliteta. 

- Izgubili su 2:0 na gostovanju Doksi, ali to nije merilo kvaliteta koji poseduju. Temuri Kecbaja odmorio je desnog beka Hovhanesa Hambardžumjana i veznjaka Nikolausa Kaltcasa igrali su u kombinovanom sastavu. Iako ne igraju na svom terenu već na "GSP stadionu" u Nikoziji radi se o timu koji ima veliku podršku. Prošle sezone bili su desetak, petnaest bodova iza nas, promenili su nekoliko igrača i još uvek se traže na početku sezone - zaključio je Jovanović.

Podsetimo, utakimica Anortozis - Partizan igra se sutra od 21 sat.

BONUS VIDEO: Izjave igrača Partizana posle prolaska u Ligu konferencija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)