SRBIJA POBEDILA, MITROVIĆ NASTAVIO DA REŠETA: "Orlovi" srušili Luksemburg i nastavili pohod ka SP

Č. V.

04. 09. 2021. u 17:22 >> 19:57

FUDBALERI Srbije pobedili su Luksemburg sa 4:1 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u fudbalu, a ponovo je blistao Aleksandar Mitrović.

СРБИЈА ПОБЕДИЛА, МИТРОВИЋ НАСТАВИО ДА РЕШЕТА: Орлови срушили Луксембург и наставили поход ка СП

Foto: N. Skenderija

Dobru igru, posebno u prvom poluvremenu prikazali su "orlovi". Pokazali su izabranici Dragana Stojkovića od starta šte žele, to je rani gol koji bi olakšao put ka konačnom cilju - pobedi.

Maestralnu utakmicu odigrao je napadač Fulama. Najpre je u 22. minutu na asistenciju Sergeja Milinković-Savića matirao Morisa, da bi u 35. minutu glavom došao do drugog pogotka, a ukupno sedmog u kvalifikacijama što ga čini najboljim strelcem. Takođe, ovo mu je bio 43. gol u reprezentativnom dresu.

U nastavku susreta "orlovi" su malo pali u igri, iskoristio je to Luksemburg i u 77. minutu smanjio rezultat preko Olivijea Tila. Ipak, čim su naši fudbaleri opet dodali gas, mreža rivala se opet zatresla.

Autogol je postigao Šano u 82. minutu, a konačan ishod susreta postavio je Nikola Milenković koji je glavom zakucao loptu u mrežu rivala u šestom minutu nadoknade vremena.

RADOST Aleksandar Mitrović/Foto: N. Skenderija

Srbija posle ovog meča ima 10 bodova, baš kao i Portugal, dok je Luskemburg ostao na šest. Naša selekcija naredni meč igra 7. septambra (20.45) protiv Irske u gostima.

Sastavi:

Srbija (3-4-3): Rajković - Milenković, Nastasić, Pavlović - Lazović, Lukić, Gudelj, Kostić - Tadić, A. Mitrović, Milinković-Savić.

Luksemburg (4-2-3-1): Moris - Jans, Šano, Mahmutović, Karlson - Martins Pereira, Bareiro - Sinani, S. Til, Gonkalveš - Rodriges.

DRUGO POLUVREME: Srbija - Luksemburg 4:1

90+6. MINUT - Milenković je postigao četvrti gol za Srbiju. To je ujedno bilo sve što se tiče ovog meča.

90+3. MINUT - Au kakav promašaj Radonjića! Prazan je gol bio, ali je novi fudbaler Benfike sa nekoliko metara promašio prazan gol.

82. MINUT - Prilikom pogotka došlo je do sudara glavama između Šanoa i Mitrovića, a fudbaler Fulama je izašao iz igre. Ništa strašno, ali radi predostrožnosti ga izvodi Stojković, a u igru će Luka Jović.

81. MINUT - Nije malopre, ali jeste sada! Srbija je dala novi gol, ali je Šano postigao autogol.

79. MINUT - Provao je Mitrović glavom. Nije uspeo napadač Srbije da postigne het-trik (bar ne za sada). Njegov pokušaj zaustavio je golman protivničkog tima.

77. MINUT - Pad u igri naše selekcije i kazna gostiju! Sjajan gol postigao je Olivije Til. Ostavio mu je Rodriges loptu, a ovaj fantastičnim udarcem sa nekih 17 metara matirao Rajkovića.

71. MINUT - Prve izmene napravio je Dragan Stojković! U igru su ušli Nemanja Radonjić i Dušan Vlahović, dok su teren napustili Saša Lukić i Darko Lazović.

66. MINUT - Luksemburg je izveo šesti korner. Ni nakon njega nije bilo opasnosti. Rival "orlova" je bolji u tom segmetnu, ali Srbija je bolja u golovima, a to je ono što se jedino računa.

57. MINUT - Kostić je pokušao sa leve strane. Nije baš najbolje šutirao, pa nije bilo problema da Moris zaustavi taj udarac.

50. MINUT - Umalo autogol, ali gosti su se izvukli iz neprijatne situacije uz dosta sreće, pošto se lopta od jednog igrača odbila Šanoa odbila van terena.

SJAJAN Aleksandar Mitrović/Foto: N. Skenderija

47. MINUT - Zapetili su gosti upravo preko Tila. On je bio izblokiran i Luksemburg je dobio korner iz koga nije bilo opasnoti za Srbiju.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Stojković nije ništa menjao, dok je kod Luksemburga Olivije Til zamenio Mahmutovića.

PRVO POLUVREME: Srbija - Luksemburg 2:0

45+3. MINUT - Kraj prvog poluvremena!

45+2. MINUT - Prvi put je ozbiljnije zapretio Luksemburg. Bareiro je šutirao iskosa sa leve strana, na sreću Rajkovića i Srbije lopta je otišla pored gola.

35. MINUT - Opet maestralni Mitrović! Odličan centaršut raspoloženog Kostića i sjajan skok bivšeg igrača Partizana kome je ovo bio 43. pogodak u reprezentativnom dresu.

29. MINUT - Nova prilika za tim Dragana Stajkovića. Tadić je centrirao, Mitrović opet glavom pokušao. Ovoga puta je Moris dobro reagovao.

22. MINUT - Srbija vodi - strelac Mitrović! Sjajnu loptu dobio je napadač Fulama od Milinković-Savića, izašao sam ispred čuvara mreže Luksemburga i lako je pogodio za vođstvo naše reprezentacije. Ovo je "Mitrogolu" bio šesti gol u kvalifikacijama, a Srbija je dala osam ukupno.

MAJSTOR Aleksandar Mitrović/Foto: N. Skenderija

21. MINUT - Veliku priliku imao je Dušan Tadić. Kostić je dodao loptu kapitenu "orlova", ovaj je iskosa sa leve strane šutirao, ali se odbranom istakao golman gostiju.

15. MINUT - Centrirao je Kostić sa leve strane, odlično je skočio Mitrović, ali je lopta otišla zamalo pored gola.

14. MINUT - Pritiskaju naši fudbaleri. Igra je trenutno prekinuta zbog toga što se Bareiru ukazuje pomoć posle duela sa Stahinjom Pavlovićem.

9. MINUT - Tri kornera u minutu izvela je domaća selekcija, ali nijednom "orlovi" nisu ozbiljnije zapretili Morisu.

7. MINUT - Srbija je od početka meča odlučila da preuzme inicijativu. Još uvek nema ozbiljnije prilike, ali verujemo da će do nje brzo doći.

1. MINUT - Počela je utakmica na stadionu "Rajko Mitić".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!