POLA SATA-25 DODIRA: Francuzi analizirali igru Mesija na debiju za PSŽ

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

30. 08. 2021. u 21:34

PRVI minuti Lionela Mesija sa brojem 30 na leđima u plavom dresu Pari Sen Žermena, u nedelju uveče protiv Remsa (2:0), i u ponedeljak su bili sportska vest dana, pomešana s budućnošću njegovog saigrača Kilijana Mbapea.

ПОЛА САТА-25 ДОДИРА: Французи анализирали игру Месија на дебију за ПСЖ

Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Mesijevo izdanje se ocenjuje kao sasvim solidno, imajući u vidu vreme koje je proveo na terenu, period adaptacije, nedovoljan broj treninga i pritisak koji se pojavljuje u takvim trenucima, na šta čak ni šestostruki osvajač "Zlatne lopte" nije imun.

Precizni statističari su izračunali da je Leo za tačno pola sata utakmice (ušao u 66. minutu meča koji je produžen za šest minuta) imao 25 dodira s loptom, 20 pasova i 95 odsto uspešnih dodavanja, kao i da su nad njim napravljena tri faula. Ceo njegov nastup bio je pod lupom, a u Parizu su se mediji interesovali i za pisanje španskih listova "Marke" i "Asa" o Mesijevom debiju.

- Igrao je jednostavno i veoma pametno. Ali, inteligencija Mesija na fudbalskom terenu nije novost - prokomentarisao je poznati francuski trener Rolan Kurbis.

Leo je počeo polako i imaće još mnogo prilika da se pokaže u dresu "svetaca", a Mbapeu, koji je svoj poklonio posle meča, ovo je možda bilo i poslednje pojavljivanje u timu, u utakmici koja je bila mnogo više od meča četvrtog kola francuskog fudbalskog prvenstva, prenošenog u oko dvesta zemalja i regiona širom sveta.

Juče tokom pre podneva, poznavaoci prilika su procenjivali da momak iz Bondija ima "90 odsto izgleda da ostane u Parizu". Tome u prilog išli su i snimci iz Remsa, gde se Mbape radovao "kao malo dete" posle postignutih golova. Komentatori ne veruju da je baš toliko dobar glumac koliko i fudbaler, kada emituje toliku sreću i entuzijazam, pa se zaključuje da mu je u Gradu svetlosti, ipak, lepo.

LEVANDOVSKI, HALAND

OTEŽAVAJUĆA okolnost za pristanak Parižana da Mbape ode je i to što im ne preostaje vremena da pronađu adekvatnu zamenu. Naglašava se da bi, eventualno, dostupan bio samo Levandovski, ali ne i Haland, bar ne ovog leta.

Glavni cilj im je da ipak zadrže Mbapea.

Koliko je eventualni transfer Mbapea u Real u vasionskom domenu, pokazuje i vest koja je procurela da o tome predsednik Reala Florentino Peres ne pregovara ni sa svojim pariskim kolegom Naserom al Helaifijem, ni sa sportskim direktorom "svetaca" Leonardom, već lično sa katarskim emirom! Saznalo se, tako, i da su obe ponude, od 160 i 180 miliona odbijene, ali je popodne došlo do obrta, uz glasine da bi u Kataru, možda, bili zadovoljni "ekstra-ponudom", koja bi mogla da iznosi 215 miliona evra!

PREGOVORI Kilijan Mbape/FOTO: AP

Real, do zaključenja ovog izdanja, nije izašao s novom brojkom. Navodno, još ranije su dali ultimatum Parižanima za odgovor do juče u 18 sati. Posle toga će verovatno čekati da ga sledeće godine dobiju besplatno kao slobodnog igrača. Pod uslovom da ga PSŽ u međuvremenu ne ubedi da sklopi novi ugovor... Prelazni rok se, podsećamo, završava večeras u ponoć, pa su obrti još mogući.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)