OD FLAŠICE DO SUDA: Neredni na meču Nice i Marselja dobiće epilog van fudbalskih okvira

Od stalnog dopisnika iz Pariza - Goran Čvorović

23. 08. 2021. u 20:34

PLASTIČNA boca puna vode bačena na teren od strane neobuzdanih navijača, što često može da se vidi na stadionima širom Evrope, vratila se u Nici kao bumerang na tribine. Jednom je i to moralo da se dogodi.

ОД ФЛАШИЦЕ ДО СУДА: Нередни на мечу Нице и Марсеља добиће епилог ван фудбалских оквира

Foto: Printskrin Twitter/nixonbelgrade

Iznerviran "bombardovanjem" iz gledališta, fudbaler Olmpika iz Marselja Dimitri Pajet, poslao je projektil koji ga je pogodio, tamo odakle je i došao. Pridružio mu se i Alvaro Gonzales, posle čega je razularena masa uletela u teren.

Došlo je i do fizičkog obračuna, troje igrača Marselja su povređeni, pa je mediteranski derbi u 3. kolu francuskog prvenstva prekinut u 75. minutu pri vođstvu domaćina od 1:0.

Dok se spremao da izvede korner, Paje je pogođen flašicom u leđa, posle čega se sručio na zemlju. Ustao je, vidno iznerviran, dohvatio bocu punu vode i hitnuo nazad ka gledalištu. Priskočio je i Gonzales, uzevši jednu od mnogobrojnih bočica kojima su ih gađali, pa je i on na taj način vratio "imovinu" navijačima.

NERVOZA Paje (levo) i stručni štab smiruju Sampaolija/FOTO: Tviter

Masa je počela da se komeša i ubrzo je probijen kordon redara. Došlo je do sukoba, deblji kraj izvukli su Mateo Genduzi i Luan Peres, a trenera gostiju Horhea Sampaolija morali su da zadržavaju, jer je hteo da se obračuna sa pristalicama Nice koji su sišli na teren i napali igrače.

- Ovo se događa već drugi put. Prvi put smo odlučili da nastavimo meč. To što se dogodilo je apsolutno neprihvatljivo - poručio je ogorčeni predsednik Olimpika iz Marselja Pablo Longorija, koji je ocenio da bezbednost njegovih igrača nije bila osigurana, pa se u Nici posle prekida nisu vratili na teren. Dok su se igrači Nice zagrevali na terenu, fudbaleri Olimpika su već pakovali kofere.

SKANDAL I NA OTVARANjU

U MEČU 1. kola protiv Monpeljea 8. avgusta, fudbaler Olimpika iz Marselja Valanten Ronžije pogođen je flašom i povređen u predelu usta.

Njegov napadač je priveden u policijsku stanicu.

Iako je zažalio zbog bačenih boca, predsednik Nice Žan-Pjer Rivijer, međutim, smatra da su ulje na vatru dosuli Paje i Gonzales time što su ih vratili u gledalište. On je oštro kritikovao i članove obezbeđenja Olimpika zbog toga što su u opštem metežu udarili dvojicu igrača Nice Žan-Klera Todiboa i Džastina Klajverta.

Komentatori redom ističu da je to što se dogodilo prava sramota za fudbal i da su slike koje su viđene retkost za prvoligaško nadmetanje. Sud u Nici pokrenuo je istragu povodom nemilih događaja, a Liga treba da odluči o konačnom ishodu utakmice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega