UEFA OBJAVILA KO ČEKA ZVEZDU U REFORMISANOJ LIGI EVROPE: Ovo su protivnici ukoliko pobede Kluž!

Novosti online

11. 08. 2021. u 16:36

NIJE Crvena zvezda uspešno preskočila pretposlednju stepenicu ka plej-ofu za Ligu šampiona, te će morati da se zadovolji srpski predstavnik učešćem u plej-ofu za Ligu Evrope.

УЕФА ОБЈАВИЛА КО ЧЕКА ЗВЕЗДУ У РЕФОРМИСАНОЈ ЛИГИ ЕВРОПЕ: Ово су противници  уколико победе Клуж!

FOTO: Printskrin/UEFA

Takmičenje je reformisano, umesto 48 klubova, grupnu fazu će igrati 32, a konkurencija neće biti nimalo naivna. Te će u slučaju da preskoče Kluž izabranici Dejana Stankovića igrati protiv klubova poput: Napolija, Liona, Lestera, Bajera iz Leverkuzena, Marselja, Real Sosijedad, moskovski velikani Spartak i Lokomotiva, Braga, Genk...

Naravno, za sve je potrebno da pre toga Zvezda izbaci Kluž. U tom slučaju srpksi klub će se naći u prvom šeširu za Ligu Evrope. 

Zvezda bi bila u drugom ukoliko se dese brojna iznenađenja u plej-ofu Lige šampiona... Dalje od drugog šešira sigurno ne može...

U slučaju neuspeha, Crvena zvezda će se preseliti u grupnu fazu Lige konferencija, a tamo bi u svakoj varijanti bila nosilac grupe, jer je konkurencija značajno slabija. 

UČESNICI LIGE EVROPE: Lion, Napoli, Bajer L, Lacio, Braga, Ajntraht, Lester, Lokomotiva Moskva, Genk, Marselj, Vest Hem, Sosijedad, Betis, Spartak Moskva, Sparta Prag, Mitjiland. 

POTENCIJALNI UČESNICI: (Poraženi iz dvomeča plej-ofa za LŠ): PSV/Benfika, Monako/Šahtjor, Malme/Ludogorec, Šerif/Dinamo Zagreb, Ferencvaroš/Jang Bojs, Brondbi/Salcburg.

POTENCIJALNI UČESNICI: (Pobednici dvomeča plej-ofa za LE): CRVENA ZVEZDA/Kluž, Legija/Slavija, Slovan/Olimpijakos, Jablonec/Seltik/AZ, Randers/Sejnt Džonston/Galatasaraj, Anortozis/Rapid/Zorja, Omonija/Antverpen, Nefči/Helsinki/Fenerbahče, Mura/Žalgiris/Šturm, Kairat/Alaškert/Rendžers.

(Alo/Novosti) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a