STANOJEVIĆ POSLE NEMILIH SCENA U NOVOM PAZARU: Ne verujem da se ovo dešava u 21. veku! Ako voliš svoj klub - navijaj, pusti politiku

Novosti online

09. 08. 2021. u 14:43

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da je razočaran ponašanjem navijača na utakmici u Novom Pazaru i pozvao pristalice crno-belih da navijaju za klub, a ne da uzvikuju političke parole.

СТАНОЈЕВИЋ ПОСЛЕ НЕМИЛИХ СЦЕНА У НОВОМ ПАЗАРУ: Не верујем да се ово дешава у 21. веку! Ако волиш свој клуб - навијај, пусти политику

FOTO: FK Partizan

"Ne pamtim da je bila bolja atmosfera na početku utakmice. Odavno nisam prisustvovao boljem ambijentu, svi smo bili oduševljeni. A onda se sve promenilo", rekao je Stanojević za Možart sport.

"Zapitao sam se da li se ovde fudbal igra zbog momaka na terenu ili da bi se poslale određene poruke. Ispada da ne navijamo za voljene klubove, već uzvikujemo političke i(li) propagandne parole. Ne verujem da se to dešava u 21. veku. Skandalozno. Ako voliš svoj klub - navijaj. Ako želiš druge stvari - idi na mesto na kom možeš da iskažeš", dodao je on.

Fudbaleri Partizana pobedili su sinoć u Novom Pazaru istoimenog domaćina sa 4:1, u meču četvrtog kola Super lige Srbije, koji je bio prekinut više od 40 minuta zbog nacionalističkog skandiranja navijača beogradskog kluba.

Glavni sudija Miloš Milanović je u finišu prvog poluvremena prekinuo utakmicu jer su simpatizeri Partizana smešteni na istočnoj tribini klicali haškom osuđeniku Ratku Mladiću i uzvikivali parolu "nož, žica, Srebrenica".

Pristalice gostiju to su učinili još nekoliko puta, da bi u 57. minutu usledio prekid duži od 40 minuta.

Susret je nastavljen kada je na intervenciju zvaničnih lica ispražnjena tribina sa navijačima crno-belih.

"Ljudi, u našem prvenstvu svake sedmice imamo samo sat i po vremena da nas podržite. I umesto da to bude vetar u leđa timu i klubu, slušamo milijardu različitih parola. Pitam se šta je svrha, zašto se ja bavim ovi poslom, ako ti tvoj rođeni klub nije najdraži, da se samo njime baviš. Znate, ceo život radim za tih 90 minuta i onda se 75 bavim nekim drugim stvarima. Razočaran sam", rekao je Stanojević.

"A sve je počelo super, kao pravi spektakl, da bi se ođednom, ni iz čega, pretvorilo u ludilo i sa njihove i sa naše strane, koje nema veze ni sa čim. Sramno! Meni je Partizan ideal, umro bih za njega, sve sam mu podredio, tako sam vaspitavan i zato mi nije jasno da se navijač 90 minuta ne bavi svojim klubom", dodao je on.

Stanojević je rekao da poštuje skandiranja poput: "Stanoje, odlazi", "Uprava, napolje" ili "Igrate k'o p...e, Grobari".

"Sve je to legitimno. Samo, u 21. veku me pustite nekih stvari. Zna se šta je Partizan. Ljubav. Čista emocija. Nemojte da mešamo babe i žabe", rekao je Stanojević.

On je naveo da igračima govori kako ne želi da ih vidi odsutne ni pet minuta tokom treninga i dodao da to isto važi i za navijače.

"Nemojte da provedete 90 minuta a da ne bodrite svoj tim. Ne interesuje me kako će ko ga shvati ove reči, ali znam da mi igramo zbog navijača. Valjda bi tako trebalo da bude", rekao je Stanojević.

Trener Partizana je na kraju istakao da nije bitan on i da nije bitno da li će posle svega neko da mu žviždi ili kako će da reaguje na njegove reči.

"Meni je Partizan sve u životu. Nemam problem da se iznese stav, ali ako si pravi navijač Partizana valjda je logično da podržiš klub. Mogu da se ljute koliko hoće, ali ljudi, dajte nam energiju sa tribina", rekao je Stanojević.

"Mene su učili da je u tome poenta. Ljubav prema klubu bi trebalo da bude poenta. Zato smo drugačiji od drugih, zato smo poseban klub, različit u svakom pogledu. Nemojte da idemo na neku drugu stranu", zaključio je trener Partizana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda