NAPREDAK OŠTEĆEN ZA PENAL NA MARAKANI U 89. MINUTU: Sudijski ekspert analizirao spornu situaciju u minimalnoj pobedi Crvene zvezde

Novosti online

09. 08. 2021. u 08:35

I ovog vikenda na TV Areni Sport analizirne su sporne situacije iz prvenstvenih mečeva Superlige, a situacija koja je privukla pažnju dogodila se u 89. minutu utakmice u kaznenom prostoru Crvene zvezde tokom meča sa Napretkom.

НАПРЕДАК ОШТЕЋЕН ЗА ПЕНАЛ НА МАРАКАНИ У 89. МИНУТУ: Судијски експерт анализирао спорну ситуацију у минималној победи Црвене звезде

Foto: M.Vukadinović

Štoper crveno-belih Miloš Degenek je rukom u jednom duelu zakačio protivničkog igrača po glavi, fudbaler Napretka je pao, ali se glavni sudija Nenad Minaković se nije oglasio.

Tu je, smatra sudijski ekspert Zdravko Jokić pogrešio, jer je morao da dosudi jedanaesterac za Kruševljane.

- I pomoćni sudija je ovde trebalo da reaguje, nedostajao je timski rad. Vidite šta je bilo, ruka u lice! Nažalost po Zvezdu, ovde je trebalo da se dosudi kazneni udarac i dodeli žuti karton Degeneku. Videli smo da se u Evropi, ali i kod nas potencira to "nelegalno korišćenje ruke" i to je prekršaj za žuti karton. Ovde samo nije bio jak trzaj, ruka se ne koristi kao oružje jer bi onda bio crveni karton, ali u svakom slučaju je bio prekršaj - ocenio je Jokić.

Podsetimo, Crvena zvezda je savladala Napredak sa 1:0, a gol koji je postigao Gajić nije bio sporan, potvrdio je Jokić. Dakle, nije bilo ofsajd pozicije u toj situaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!