MESI SVE BLIŽE PARIZU: Šanse da se nešto promeni u korist Barselone više ne postoje

Z. Ć.

06. 08. 2021. u 18:47

RASTAJEMO se mi... Tužnu vest da ikona kluba odlazi, juče je i zvanično potvrđena iz Barselone.

МЕСИ СВЕ БЛИЖЕ ПАРИЗУ: Шансе да се нешто промени у корист Барселоне више не постоје

foto: EPA

Leo Mesi (34) posle 17 provedenih sezona u katalonskom velikanu najverovatnije se seli u Pari Sen Žermen, možda izabere Mančester siti ili nekog trećeg bogataša. Sada je definitivno sigurno da napušta klub u kome je ponikao.

Navijači Barse su se nadali čudu, da će Đoan Laporta u poslednji čas pronaći rešenje i nekim magičnim štapićem pronaći sredstva kako bi zadržao najveću zvezdu. Međutim, predsednik Katalonaca je samo mogao da konstatuje da bi produženje ugovora sa Lionelom Mesijem predstavljalo rizik za poslovanje kluba.Dogovor je to navodno sprečila i španska liga, pošto se klub ne bi pridržavao propisa o ograničenju plata.

- Ulaganje u igrača kakav je Mesi nosilo je određene rizike, koje smo želeli da preuzmemo, ali kada smo nakon revizije detaljno videli situaciju u klubu, nismo hteli da ugrozimo poslovanje. Tužan sam, ali mislim da smo učinili ono što je najbolje za interes kluba - rekao je Laporta na konferenciji za medije.

Šanse da se nešto promeni u korist Barselone više ne postoje.

- Neću da vam dajem lažnu nadu. Imali smo rok do kada može Mesi da potpiše i nismo ga ispunili. Sada on razmatra druge opcije. Pregovori su završeni, više ne možemo da ga registrujemo.Motivisaniji smo nego ikad da nastavimo da budemo uspešni bez Mesija i da nastavimo da uveseljavamo svoje navijače. Naravno da mi je žao što zbog situacije sa kovidom i svega što se dogodilo, nećemo moći da se oprostimo od Mesija kako zaslužuje.

Leo Mesi je za prvi tim Barselone igrao od 2004. godine i očekivalo se da će u njoj završiti karijeru posle svega šta je uradio i osvojio u prethodnih 17 sezona. Ipak, jedan od najboljih fudbalera svih vremena sada ima odrešene ruke da bira gde će nastaviti karijeru. Uveliko se priča da je Argentinac već odlučio da se preseli u Pariz i da je samo pitanje trenutka kada će se potvrditi ova vest. Brazilac Nejmar, veliki Mesijev prijatelj, još pre šest meseci se "izleteo" kako će njih dvojica ponovo biti saigrači.

Navodno, u igri je još i Mančester siti, pre svega zbog prijateljstva sa Pepom Gvardiolom, mada se dodaje i da "građani" ne bi mogli da realizuju ovaj transfer zbog finansijskog fer pleja.

Pominje se da je i Juventus zainteresovan da privoli Mesija i tako stvori tandem snova, sa Portugalcem Ronaldom...

MILIJARDA EVRA OD AL SADA!

BOGATI Arapi su spremni suvim zlatom da plate Argentinca, novac ne žale. Zvuči neverovatno, ali je zvanično - katarski tim Al Sad ponudio je Leu Mesiju trogodišnji ugovor vredan milijardu evra! Zanimljivo je i to što Al Sad trenira Španac Ćavi, bivši Mesijev saigrač, ali je i pored ovako izdašne ponude malo verovatno da će je Leo prihvatiti, jer je njegova želja da se još uvek dokazuje na najvišem nivou.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)