IZNENADNA PROMENA SELEKTORA: Povukao se iz privatnih razloga - Srbija sa novim trenerom ide na Mundijal

Novosti

23. 07. 2021. u 13:23

"SIGURAN sam da će moji naslednici u stručnom štabu 'A' reprezentacije učiniti sve da nastave istim, uspešnim putem."

ИЗНЕНАДНА ПРОМЕНА СЕЛЕКТОРА: Повукао се из приватних разлога - Србија са новим тренером иде на Мундијал

Foto: N. Paraušić

Futsal reprezentacija Srbije dobila je novog selektora! Iz privatnih razloga, Goran Ivančić napustio je kormilo nacionalnog tima, uoči prijateljskih mečeva koje će Orlovi odigrati protiv Maroka u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo.

– Uz svu nadu da ću se izboriti sa privatnom preprekom koja se našla na mom putu da nacionalni futsal tim povedem na predstojeće FIFA futsal prvenstvo sveta u Litvaniji, moram sa žaljenjem da vas obavestim da nisam u mogućnosti da na adekvatan način odgovorim obavezama i odsustvima koje nas očekuju, pa iz tih razloga  ne mogu da nastavim da obavljam funkciju selektora futsal „A“ reprezentacije Srbije – rekao je Ivančić, pa nastavio:

- Pre svega želim da se zahvalim rukovodstvu FSS na strpljenju i razumevanju, a posebno Direktoru za futsal i ženski fudbal Bojanu Pavićeviću sa kojim sam svih 5 godina sarađivao na visoko profesionalnom nivou, pored našeg dugogodišnjeg privatnog prijateljstva. Takođe želim da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije na najlepših 5 godina u istoriji futsala, a lično sam i mnogo duže deo sistema, pa ću i ubuduće biti na raspolaganju  za svaki poziv koliko mi god mogućnosti budu dozvoljavale.

Sada već bivši selektor nije zaboravio dugogodišnje saradnike u stručnom štabu:

– Želeo bih da se posebno zahvalim i mojim saradnicima iz stručnog štaba, trenerima Vojkanu Vukmiroviću, Vladimiru Jovanoviću, Dejanu Majesu, Aleksandru Petroviću, Aleksi i Bojanu Antoniću, doktorima Miroslavu Nikoliću i Aleksandru Ristanoviću, fizioterapeutima Miši Matejiću, Draganu Ristoviću i Jovi Dubaiću, tim menadžeru Igoru Gačiću, kao i svim drugim ljudima iz saveza koji su bili visoko profesionalni i omogućili mi da svoj posao radim najbolje što mogu i zajedno postignemo sjajne rezultate. Kao selektor postigao sam sve što se od mene očekivalo, plasirali smo se na oba velika takmičenja (UEFA futsal EURO 2018 i FIFA futsal SP 2021), a na dobrom smo putu da se kroz baraž plasiramo i na sledeće Evropsko prvenstvo u Holandiji 2022. Učestvovao sam u formiranju mlade futsal reprezentacije koja predstavlja svetlu budućnost našeg sporta, a veliki napredak učinili smo i na planu edukacije futsal trenera i UEFA futsal B licenci, gde ću i dalje maksimalno davati svoj doprinos. Siguran da će moji naslednici u stručnom štabu „A“ reprezentacije učiniti sve da nastave istim, uspešnim putem, kao i da će futsal i dalje biti jedna od najbolje organizovanih i najuspešnijih sekcija Fudbalskog saveza Srbije. Ja ću uvek stajati na raspolaganju, ukoliko je moja pomoć potrebna i nadam se da će naša futsal reprezentacija i sa novim selektorom napraviti rezultate za ponos, kao što je bilo u prethodnom periodu.

Za dvomeč protiv Maroka (31. jula i 1. avgusta) u Vršcu, novi vođa Orlova Dejan Majes, pozvao je sledeće igrače:

GOLMANI: Nemanja Momčilović, Nikola Josimović i Slobodan Tomić. IGRAČI: Ninoslav Aleksić, Davor Popović, Strahinja Petrov, Denis Ramić, Miloš Stojković, Dragan Tomić, Slobodan Rajčević, Lazar Milosavljević,  Marko Pršić, Jovan Lazarević, Stojan Milovac, Marko Radovanović, Andreja Stojčevski, Veroljub Vukadinović i Vladimir Lazić.

Podsetimo, Mondijal u Litvaniji biće održan od 12. septembra do 3. oktobra, a srpski futsaleri smešteni su u "grupu smrti" sa Argentinom, Iranom i Sjedinjenim Američkim Državama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)