U IGRI "ZLATNI SLEM": Put Novaka Đokovića do trona u Tokiju pun je "mina"!

Đ. S.

17. 07. 2021. u 10:30

NE mogu da razočaram mog prijatelja Kođira, rezervisao sam let za Tokio i ponosan sam na to što se pridružujem srpskoj reprezentaciji u borbi za najsjajnija odličja.

У ИГРИ ЗЛАТНИ СЛЕМ: Пут Новака Ђоковића до трона у Токију пун је мина!

FOTO: AP

Tom porukom, Novak Đoković je razgalio armiju svojih navijača i otklonio sve dileme oko njegovog odlaska u prestonicu Japana na najveću sportsku smotru, koje su nastale posle osvojenog Vimbldona prošle nedelje.

U Tokiju, jasno je svima na prvi pogled, čak i laicima, Novak će biti glavni favorit za osvajanje medalje koja mu je dva puta izmicala, pošto je 2008. u Pekingu bio treći, 2012. u Londonu četvrti, a 2016. u Rio De Žaneiru je ispao u prvom kolu.

- Za mene je igranje za Srbiju uvek bila posebna radost i motivacija i daću sve od sebe da nas sve obradujem! Idemo - poručio je naš as.

Ipak, i pored brojnih otkaza teniskih zvezda, Rafaela Nadala, Rodžera Federera, Dominika Tima, Denisa Šapovalova, Roberta Bautiste Aguta, Aleksa de Minora... Đokovića čeka opaka konkurencija do eventualnog zlata, jedinog dostignuća koje mu fali u karijeri. Pre svih, tu su asovi poput Danila Medvedeva koji obožava da igra na betonu, što će biti slučaj u Tokiju, zatim Stefanos Cicipas, Aleksandar Zverev i Mateo Beretini. Zanimljivo, svi oni su debitanti na OI, a trojicu od četvorice pomenutih, Novak je pobeđivao u grend slem finalima ove godine - Medvedeva na AO, Cicipasa na Rolan Garosu i nedavno Beretinija na Vimbldonu. Pored njih, tu su Dijego Švarcman, Feliks Ože-Alijasim, Andrej Rubljov, Gael Monfis, Kareh Hačanov, Arslan Karacev.

U IGRI "ZLATNI SLEM"

POTVRDOM o učešću na Olimpijskim igrama, Novak Đoković je ostavio u igri i san o takozvanom zlatnom slemu, dostignuću do kojeg niko u muškom tenisu nije stigao. Za takvo nešto Novaku će posle osvajanja Australijan opena, Rolan Garosa i Vimbldona, neophodno biti da dođe do zlata u Tokiju i titule na Ju-Es openu (od 31. avgusta do 12. septembra).

U istoriji "belog" sporta, to je pošlo za rukom samo čuvenoj Štefi Graf 1988. u Seulu.

To samo po sebi govori o jačini turnira, koji je na programu od 24. jula do 1. avgusta, na kojem će od naših igrača, pored Đokovića, igrati i Miomir Kecmanović, dok su kod devojaka predstavnice Srbije Aleksandra Krunić, Ivana Jorović i Nina Stojanović.

Problem za Novaka može da bude i to što se igra na dva dobijena seta, njegovi konkurenti su pokazali da se u takvim situacijama bolje snalaze i šanse za trijumf im se povećavaju, nego u slučaju kada se igra na tri dobijena seta. Žreb na kojem će Đoković saznati imena rivala održaće se 22. jula u 4.00 ujutru po našem vremenu, a potencijalni protivnici s kojima bi mogao da se sastane u prvoj rundi su Igo Umber, Aleksandar Bublik...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili