ISPRAVKA: Arapski komentator nije “zapevao” kada je ugledao navijačicu

Novosti online

19. 06. 2021. u 15:14

Pogrešno smo preneli informaciju da je arapski komentator počeo da peva usred prenosa utakmice, očaran lepotom navijačice na tribinama.

ИСПРАВКА: Арапски коментатор није “запевао” када је угледао навијачицу

FOTO: Printskrin

Tekst sadrži netačnu tvrdnju o nastanku snimka. Originalni isečak koji prikazuje navijačicu na tribinama datira iz 2019. godine, s utakmice između ruskog kluba Krasnodar i grčkog Olimpijakosa, održanog na Stadionu Krasnodara, a ne sa aktuelnog Evropskog prvenstva u fudbalu.

Takođe, zvuk "arapskog komentatora" nije autentični deo originalnog snimka, nego je reč o montaži - o montaži u srvsi pravljenja parodije i smešnog video-klipa.

Video koji smo preneli je parodija čiji je autor arapski komičar Sulejman An-Anzi. Dakle, on ne prikazuje arapskog komentatora koji usred prenosa utakmice Evropskog prvenstva peva lepoj navijačici sa tribina.

Snimak u više navrata ide unazad. Devojka na tribinama se zumira i snimak se pušta ispočetka, zbog čega se moglo uočiti da se videom manipulisalo u nekom od programa za obradu videa.

FakeNews tragač kontaktirao je An-Anzija, a on im je rekao da "nikada nije bio ‘pravi’ komentator, a ovakvu vrstu humora izabrao je kako bi se razlikovao od drugih komičara".

U analizi FakeNews Tragača takođe se navodi kada je parodija nastala:

- Parodiju je snimio pre oko mesec dana, a zatim brzo odlučio da je ukloni sa svih platformi. „Izbrisao sam snimak jer nije namenjen maloletnicima”, kaže Sulejman za FakeNews Tragač i dodaje da se ubrzo predomislio pošto je shvatio kakvu je popularnost video-snimak dostigao na tuđim profilima na društvenim mrežama, koji su snimak preuzeli bez navođenja izvora.

Dakle, viralni snimak ne prikazuje ispad arapskog komentatora tokom prenosa utakmice Evropskog prvenstva, već parodiju za koju je komičar koristio isečak iz prenosa utakmice koja se igrala prie dve godine.

Napomena: Zahvaljujući portalu Raskrinkavanje.ba, ovaj članak je izmenjen i informacija koju smo plasirali je ispravljena.

Prvobitan izgled netačnog teksta:

Pažnju reditelja sportskih prenosa po običaju najviše dobijaju lepe žene, a upravo jedna od njih opčinila je arapskog spikera. 

Ona je sedela na tribinama i posmatrala jedan meč, a kada je "upala" u televizijski kadar komentator nije mogao da odoli. Na kraju je čak i zapevao!

Pogledajte kako je to izgledalo: 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)