KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Zvezda želi da izbegne Omoniju

Novosti online

15. 06. 2021. u 19:22

NOVA Liga šampiona za Crvenu zvezdu kreće već od sutra u podne. U to vreme počinje žreb na kome će naš prvak saznati potencijalne rivale u drugom kolu kvalifikacija najjačeg klupskog takmičenja.

КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Звезда жели да избегне Омонију

FOTO: M. Vukadinović

Najveća pretnja na startu za Zvezdu su Omonija (Kipar), od koje je ispala prošle godine posle penala, pa izraelski Makabi (Haifa) i slovački Slovan.

Ovo su najjači timovi iz suprotnog šešira i bilo bi dobro kada bi se izbegli. Iz kategorije nešto boljih je i stari znanac Helsinki (Finska), dok su ostali autsajderi, poput Škendije (Severna Makedonija) ili Mure (Slovenija), Budućnosti (Crna Gora), Dinamo (Gruzija), Flora (Estonija)...

Neke stvari su postale nešto jasnije posle današnjeg izvlačenja parova za mečeve prvog kola, koje crveno-beli ovoga puta preskaču. Izvesno je da neće moći da se sastanu sa ekipama čiji su protivnici nosioci, a to su: Borac (Bih), Bodo (Norveška), Teuta (Albanija), Šahtjor (Belorusija) i Valur (Island).

Kao što je stalna praksa, pred žreb će se suziti krug potencijalnih rivala, a gotovo je sigurno da će Zvezda na startu igrati protiv boljeg iz jednog od duela u prvoj rundi.

Prvi mečevi drugog kola kvalifikacija igraju se 20/21. jula, revanši su sedam dana kasnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!