PIKSI SAOPŠTIO SPISAK: Ima iznenađenja i novih imena

Novosti online

28. 05. 2021. u 12:16

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković saopštio je spisak igrača za dve provere u Japanu, na kojem su debitanti Sava Čestić iz Kelna, Dejan Joveljić iz Volfsbergera i Aleksa Terzić iz Empolija.

ПИКСИ САОПШТИО СПИСАК: Има изненађења и нових имена

FOTO: N. Iljukić

Na spisku je i nekadašnji golman mlade reprezentacije Marko Ilić, trenutno član Kortrajka, a izostaje nekoliko standardnih reprezentativaca poput Dušana Tadića, Sergeja Milinković-Savića, Nikole Milenkovića, Marka Dmitrovića, Nemanje Radonjića, Filipa Kostića, Luke Jovića, Filipa Mladenovića....

"Prema programu koji nam sledi od ponedeljka 31. maja počinjemo sa treninzima i pripremama za prijateljski meč sa Jamajkom i utakmicu na Kirin kup čelendžu protiv Japana. Sa zadovoljstvom smo prihvatili da učestvujemo na ovom prestižnom turniru. U sklopu priprema za odlazak u Japan, u sredu 2. juna u Sportskom centru odigraćemo trening meč protiv naše mlade reprezentacije (U21), koji će biti zatvoren za javnost. O svemu ćemo više pričati na konferenciji za medije koja će biti održana u danu kada se reprezentacija okuplja, u ponedeljak", izjavio je Stojković za sajt FSS.

Na spisku su:

Golmani: Predrag Rajković (Rems), Marko Ilić (Kortrajk), Đorđe Nikolić (Bazel).

Odbrana: Stefan Mitrović (Strazbur), Sava Čestić (Keln), Uroš Spajić (Krasnodar), Strahinja Pavlović (Monako), Marko Petković (TSC), Aleksa Terzić (Empoli), Mihailo Ristić (Monpelje.

Sredina terena: Nemanja Maksimović (Hetafe), Nemanja Gudelj (Sevilja), Darko Lazović (Verona), Marko Grujić (Liverpul), Ivan Ilić (Verona), Andrija Živković (PAOK).

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Dušan Vlahović (Fiorentina), Dejan Joveljić (Volfsberger), Filip Đuričić (Sasuolo).

Srbija 7. juna igra prijateljski meč protiv Jamajke (09,00), a četiri dana kasnije u meču Kirin kupa, rival je selekcija Japana (12,25).

Foto: FSS

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba