POVRATAK GERALTA OD RIVIJE: Završeno snimanje druge sezone Netfliksove serije "Veštac"

Jl. B.

23. 04. 2021. u 10:38

POSLE više od godinu dana, snimanje druge sezone "Netfliksove" hit serije "Veštac" nedavno je završeno u Velikoj Britaniji, a na male ekrane stiže do kraja 2021.

ПОВРАТАК ГЕРАЛТА ОД РИВИЈЕ: Завршено снимање друге сезоне Нетфликсове серије Вештац

Foto Netfliks

I pre velikog uspeha prve sezone, krajem 2019. najavljen je nastavak nadrealne akcione avanture. Snimanje novih osam epizoda počelo je u februaru 2020, a plan je bio da premijera bude u avgustu 2021. Međutim, usledili su brojni problemi zbog pandemije virusa korona. Naposletku, glavni glumac Henri Kavil je u januaru povredio koleno, što je pauziralo snimanje na još mesec dana.

Priče o Geraltu od Rivije, naočitom belokosom lovcu na čudovišta, nastale su iz pera poljskog pisca Andžeja Sapkovskog. Njegova "Saga o Vešcu", koju čini osam knjiga, prodata je u dvadeset miliona primeraka i prevedena na više od 15 jezika. Mešajući poznate narodne bajke, slovenski humor i neke od ustaljenih motiva epske fantastike, Sapkovski je stvorio jedinstveno delo smešteno u Kontinent. Prema ovom literarnom predlošku nije nastala samo "Netfliksova" serija, već i tri kompjuterske igre, stripovi, društvene igre...

Dok je prva sezona serije bila oslonjena na prve dve zbirke pripovedaka Sapkovskog ("Poslednja želja" i "Mač sudbine"), druga "runda" bi trebalo da prikaže događaje iz knjiga "Krv vilenjaka", "Vreme prezira" i bar jednu neiskorišćenu priču iz prvih zbirki. Fotografije sa seta otkrile su da će se nekoliko likova iz tih romana, poput vilenjaka, jahača Divljeg lova, veštaca Lamberta, Eskela i Koena uz njihovog mentora Vesemira, pojaviti u dolazećoj sezoni.

Ono po čemu se serija "Veštac" izdvaja, kako smatra autorka Loren Šmit Hisrih, jesu snažni glavni ženski likovi - moćna čarobnica Jenefer od Vengerburga (Anja Čalotra) i mlada princeza Ciri (Freja Alan). Iako se Geralt, Jenefer i Ciri pojavljuju skoro istovremeno, njihove priče odigravaju se u tri različita, vrlo udaljena vremenska razdoblja. Druga sezona, kako je otkrila Loren Šmit Hisrih, imaće samo jednu vremensku liniju sa skokovima u prošlost ili budućnost.

U nastavku, veštac Geralt, uveren da je Jenefer izgubila život u bici kod Sodena, dovodi Ciri u najsigurnije mesto koje poznaje - svoj dom iz detinjstva, zamak Kaer Moren. Dok kraljevi, vilenjaci, ljudi i demoni ratuju izvan zidina, Geralt mora da zaštiti devojku od nečeg daleko opasnijeg - tajanstvene moći koju nosi u sebi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!