UKLJUČENJE DODELE OSKARA IZ DOMOVINE: Britanski kandidati za nagradu moći će da prate ceremoniju u svojoj zemlji

J.Ž.S.

31. 03. 2021. u 13:36

AMERIČKA filmska akademija će omogućiti britanskim kandidatima za Oskara da svečanu dodelu godišnjih nagrada za najbolja filmska ostvarenja prate iz domovine.

УКЉУЧЕЊЕ ДОДЕЛЕ ОСКАРА ИЗ ДОМОВИНЕ: Британски кандидати за награду моћи ће да прате церемонију у својој земљи

TANJUG (AP Photo/Matt Sayles) la

Entoni Hopkins, Geri Oldman, Olivia Kolman, Daniel Kalua, Riz Ahmed i Keri Maligan britanski su glumci nominovani za neki od ovogodišnjih Oskara, dok je britanska rediteljka Emerald Fenel kandidovana u kategoriji za najbolju režiju, a kantautorka Celeste za najbolju pesmu.

Akademija još nije otkrila gde bi mogla biti britanska pozornica za 93. po redu svečanu dodelu koja će se održati 25. aprila. Ranije su bili oštro kritikovani jer su odbili predlog da se kandidati, koji zbog pandemije ne mogu da putuju u Los Anđeles, uključe u svečanost putem zuma.

Kritičari su upozoravali da bi neki umetnici imali teškoća zbog mera ograničenja i da bi po dolasku morali u karantin tako da bi lako mogli i da propuste samu svečanost.

Organizatori ipak žele da ograniče javljanja putem interneta poučeni razočaranjima tokom drugih svečanosti održanih u vreme pandemije.

Za Oskara su nominovani još i danski reditelj Tomas Vinterberg, bugarska glumica Maria Bakalova ("Borat 2") i njena južnokorejska koleginica Joun Juh-Jung ("Minari").     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)