DOBILA TABLOIDE NA SUDU: Megan Markl i dalje boli što su objavljivanja pisama je pisala ocu

tanjug

12. 02. 2021. u 00:56

MEGANMarkl, britanska vojvotkinja od Saseksa, izjavila je danas da je bol koji su joj prouzrokovali list ''Mejl on sandej'' i njegov izdavač bio vrlo dubok, nakon što je dobila spor zbog objavljivanja privatnih pisama.

ДОБИЛА ТАБЛОИДЕ НА СУДУ: Меган Маркл и даље боли што су објављивања писама је писала оцу

Foto EPA

- „Posle dve duge godine vođenja parnice, zahvalna sam sudovima što su doneli presudu da su Asošiejted njuzpejpers i Mejl on sandej odgovorni za njihovu ilegalnu i dehumanizacijsku praksu - rekla je Markl, prenosi Rojters.

Ona je ukazala na to da ove taktike i one njihovih sestrinskih publikacija ''Mejl onlajn'' i ''Dejli mejl'' nisu nove, kao i da se "predugo desavaju bez posledica".

- Šteta koju su naneli i koju i dalje čine je dubinska - rekla je ona, navodi se u saopštenju.

Sudija Varbi je presudio u korist vojvotkinje a protiv ''Mejl on sandej'' zbog objavljivanja privatnih pisama, ručno pisanih, njenom ocu Tomasu Marklu, a odluku je obrazložio činjenicom da "sadržaj pisma mora da ostane privatan".

- Nameće se zaključak da obelodanjivanje pisama nije bilo neophodno, niti je služilo ičemu. Gledano u celini, obelodanjivanja su bila prekomerna i stoga nezakonita - rekao je sudija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!