VEZIVANJE I S*KS NA SILU: Paris Hilton o psihičkom i fizičkom zlostavljanju u internatu

V.N.

11. 02. 2021. u 09:51

BOGATA naslednica i starleta Paris Hilton (40) svedočila je pred sudom u američkoj državi Juta o verbalnom, fizičkom i mentalnom zlostavljanju koje je doživela u tamošnjem internatu "Provo Kanjon".

ВЕЗИВАЊЕ И С*КС НА СИЛУ: Парис Хилтон o психичком и физичком злостављању у интернату

Foto AP

Navela je da je bila prisiljena da uzima lekove koji joj nisu bili prepisani, i istakla da i danas ima užasne posledice svoje traume.

Hiltonova je prozvala bivše zaposlene u pomenutoj školi, koja je i bihevioralni zdravstveni centar. Tvrdi da su učenici bili vezivani, odvođeni u izolaciju, udarani, bacani o zid, a često i seksualno zlostavljani. Paris apeluje na državu i predsednika SAD Džoa Bajdena da se na federalnom nivou uvede nadgledanje škola, internata i popravnih domova za mlade.

Foto EPA

- Zovem se Paris Hilton, preživela sam institucionalno zlostavljanje i danas govorim u ime stotinu hiljada dece koja su trenutno u rezidencijalnim ustanovama širom SAD - rekla je ona u iskazu na sudu i dodala da je tokom boravka u školi bila svakodnevno zlostavljana, odvojena od spoljnog sveta i lišena svih ljudskih prava.

- Poslednjih 20 godina imala sam uvek istu noćnu moru - kako me usred noći otimaju dva neznanaca, skidaju me i pretresaju, te zaključavaju u objektu. Volela bih da je ovo bio samo san, ali nije - rekla je Paris i dodala da ju je, između ostalog, kad je imala 16 godina, osoblje internata posmatralo dok se tušira.

Škola "Provo Kanjon" otvorena je 1971. godine, a od perioda kad je u nju prisilno poslata Paris, prodata je novim vlasnicima. Nema nikakvih dokaza da se novi internat, sa drugim vlasnikom, prema učenicima ponaša onako kako je to u svom izlaganju iznela Hiltonova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!