SVIMA JE BIO VETAR U LEĐA: On je 25 godina sa DŽejom delio dobro i zlo

V.N.

11. 12. 2020. u 14:13

PEVAČ Džej Ramadanovski, koga javnost danima oplakuje, biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

СВИМА ЈЕ БИО ВЕТАР У ЛЕЂА: Он је 25 година са Џејом делио добро и зло

Foto V. Danilov

Počivaće pored glumaca Ivana Bekjareva i Tike Arsića (čija je sahrana sutra), kao i Milene Dravić i Dragana Nikolića. Na večni počinak Džeja će ispratiti 50 violina (Koletov orkestar, violine RTS, violine na čelu sa Momom Stanojevićem, violinista Perica Vasić, ali i mali Joca, naslednik jednog od najpoznatijih romskih violinista, pokojnog Bobana Voza, odnosno Bobana Piromanca.

Foto Dokumentacija "Borba"

- Želja mu je bila da mu na sahrani svira mnogo violina, doći će i tamburaši, svi su se drage volje odazvali. Naravno, odsviraćemo i "Nedelju" - rekao je Džejov drugar, saradnik i kum Zoran Jagodić Rule, koji je sa njim 25 godina delio dobro i zlo. - Za života je postao legenda i evergrin. Nije mogao da prođe ulicom, a da se ne čuje: "Gde si Džej", "Kralju" i "Legendo". Bio je uvek nasmejan, neposredan, srdačan. Umro je u snu, onako kako je želeo.

ZVAO ME JE SESTROM

FOLKERKA Mina Kostić, koja je sa Džejom, 2001. otpevala duetsku pesmu "Slavija", kaže da ju je on doživljavao i oslovljavao kao sestru.

- Poznavala sam ga od detinjstva - izjavila je Mina. - Pevala sam njegove pesme kao devojčica. Primetio me je 1993, kada sam pevala u jednoj kafani u Beogradu, gde su dolazili i pevači i podzemlje. Nikada nije dozvolio da neko kaže ružnu reč o meni. Kritikovala sam ga pre mesec dana. Stalno je pio, pušio i jeo. Mnogo se ugojio. Stalno je izlazio i ja sam mu rekla da takav tempo ne mogu da izdržim. Kako je živeo, dobro da je do sada dogurao...

Čuli smo se dan ranije, trebalo je da odemo na dan kod prijatelja u Mostar, a Džej se šalio kako je bolje da idemo na pet-šest dana, jer je u Beogradu hladno, a Mostar je, zna se, najtopliji grad u bivšoj Jugoslaviji.

Foto Dokumentacija "Borba"

Rule dodaje da je Džej uvek pevačima koji su na početku karijere davao vetar u leđa. Za svakog je imao vremena, ko god bi mu se obratio, on bi na svoj način rešio problem. Jedino mu je bilo žao što nije svirao neki instrument, jer je njegov otac svirao klarinet. Bio je veliki džentlmen, poštovao je žene, ispunjavali su ga unuci, ćerke, bivša žena Nada, ali i Andrijana.

STIHOVI ĆERKE MARIJE

ČLANOVI najbliže porodice Džeja Ramadanovskog i dalje ne mogu da se pomire sa tim da su ga izgubili. Mlađa ćerka Marija, sa kojom se nedavno pojavio zajedno na premijeri filma "Vikend sa ćaletom", ali i zapevao u emisiji "Balkanskom ulicom" voditeljke Vesne Dedić, emotivnom porukom se oglasila na insta-storiju. Ona je, koristeći naslove nekoliko očevih hitova, u stihu napisala: "Došla je ta nedelja, zbog koje smo upalili za tobom sveće, već danima vetrovi me lome, čak ni fontana Slavija ne radi, ali smo, ipak, deca sreće."

- Porodici je teško, a ćerki Mariji najteže - govori Rule. - Kaže, sad kad mi je najpotrebniji tata, njega nema. Svi smo uz nju. Nasledila je pevački talenat od oca.

Džej je bio i za suze i za smeh, tvrdi Rule i dodaje da ne zna kako će dalje bez njega. Pamti i kako mu je doneo pesmu "Imati, pa nemati", koju je komponovao Slavko Stefanović Slavkoni:

- Vraćali smo se sa tezge, on je išao kolima ispred mene. Stao je, izašao, suze lije, kaže: "Ovo je film."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici