FANOVIMA NEŠTO NIJE JASNO: Rita Ora negroidna, a roditelji belci, kakav fenomen - optužbe sa društvenih mreža

Novosti online

12. 08. 2020. u 10:12

ФАНОВИМА НЕШТО НИЈЕ ЈАСНО: Рита Ора негроидна, а родитељи белци, какав феномен - оптужбе са друштвених мрежа

Foto: Printskrin

RITA Ora se našla na udaru obožavatelja.

Britanska pevačica albanskog porekla Rita Ora (29) je optužena da se na društvenim mrežama pretvara da je osoba negroidne ili mešovite rase, a zapravo je u potpunosti belkinja.

Naime, mnogi obožavatelji su bili šokirani kada su otkrili da su joj oba roditelja bele rase. Pevačica je rođena na Kosovu u Prištini i cela porodica joj je poreklom iz Albanije.

U intervjuu za magazin "Vog" ona je rekla da su njeni roditelji pobegli u Englesku kako bi izbegli progon naroda.

- Kad je započeo sukob u bivšoj Jugoslaviji, moji roditelji su doneli tešku odluku o odlasku - rekla je Rita i nastavila:

- Kosovo će uvek biti naša domovina i zauvek ćemo biti ponosni Kosovljani - rekla je ona.

Međutim, na društvenoj mreži Tviter, pratioci su optužili Ritu za "blackfishing" - osoba koja se na društvenim mrežama pretvara da je negroidne rase.

Ona nije prva javna ličnost koja je optužena za isto, pored nje su Kim Kardašijan, Kajli Džener i Ariana Grande bile na meti sličnih optužbi.

Obožavatelji kažu da Rita prisvaja crnu kulturu svojim stilom oblačenja i imidžom kojim se predstavlja u javnosti. Često ima afro frizuru ili kikice, što je zaštitni znak Afroamerikanaca koji imaju jako gustu i kovrdžavu kosu.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Svetozar

12.08.2020. 23:21

Isplivali geni predaka, s obzirom na činjenicu da su Albanci dovedeni od strane Manijaka iz Sahare, tačnije iz mesta Albarena na Balkan. Ovo mesto se danas na arapskom zove abjad sahkrete.