KARIJERA ZA PONOS: Zoricu Brunclik za izuzetne zasluge odlikovao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić (FOTO)

Dušan Cakić

15. 02. 2024. u 22:35

TOKOM više od pet decenija umetničkog rada Zorica Brunclik postigla je sve što se moglo postići.

КАРИЈЕРА ЗА ПОНОС: Зорицу Брунцлик за изузетне заслуге одликовао председник Републике Србије Александар Вучић (ФОТО)

Foto: Damir Dervišagić

Postala je i ostala najtiražnija pevačica na Balkanu u svim muzičkim žanrovima, održala je rekordan broj solističkih koncerata, ostavila pesme koje su postale deo antologije srpske kulture, dobila sva esnafska, ali i priznanja koja dodeljuje publika i to po više puta. 

Kao kruna svega ovoga, istaknuta estradna umetnica dobila je ove godine najviše priznanje koje država dodeljuje, zlatnu medalju za zasluge, koju joj je na svečanoj akademiji povodom Dana državnosti uručio Predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Damir Dervišagić

- Ponosna sam i zahvalna na ovom priznanju. Zahvalna predsedniku, jer je pokazao da se umetnost ne može i ne treba deliti na visoku i popularnu, zahvalna publici što me je sve ove godine održala, i zahvalna Bogu što sam dobila tako plodonosan, uzbudljiv i srećan život- rekla je po uručenju nagrade regionalna muzička zvezda. 

Zorica je nagradu dobila kao treći umetnik iz folk branše, i jedini me je to pošlo za rukom dok je još u zenitu karijere jer se pre nje ovim priznanjem pred kraj života ovenčao legendarni Predrag Živković Tozovac, dok je Šaban Šaulić nagradu dobio posthumno.

 

BONUS VIDEO:

ZNANjE I OBRAZOVANjE VAM NIKO NE MOŽE ODUZETI | "Novosti" intervju | Neda Ukraden

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (18)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu