POLICIJSKI IZVEŠTAJ: Na koncertu Tejlor Svift devojka je preminula od toplotne iscrpljenost

Tanjug

27. 12. 2023. u 19:25

ANA Klara Benevides Mačado (23), koja je prošlog meseca preminula na koncertu Tejlor Svift u Rio de Žaneiru, umrla je od posledica toplotne iscrpljenost, saopštila je danas policija.

ПОЛИЦИЈСКИ ИЗВЕШТАЈ: На концерту Тејлор Свифт девојка је преминула од топлотне исцрпљеност

Foto: Printskrin/Jutjub

U policijskom izveštaju se kaže da je toplotna iscrpljenost dovela do kardiovaskularnih i respiratornih problema, navodeći kao zvanični uzrok smrti "alveolarno krvarenje i polivisceralno zagušenje izazvano difuznim izlaganjem toploti",

U saopštenju je ističe da toksikološki testovi nisu pokazali prisustvo druge ili alkohola u krvi, prenosi Rojters.

Organizatori koncerta, firma Tajm4Fan, priznala je da su mogli da preduzmu više mera kako bi pomogli fanovima da se izbore sa ekstremnom vrućinom u Rio de Žaneiru, koja je u to vreme dostigla subjektivni osećaj od 59,3 stepena Celzijusa.

Tajm4Fan saopštila je da je vreme početka koncerta moglo biti odloženo, kao i da je bilo neohodno omogućiti ulazak na stadion uz flaše vode.

-Predstavnici kompanije će biti pozvani da obezbede pojašnjenja nakon ovog izveštaja, saopštila je policija, koja je prehodno otvorila istragu ove firme.

Ana Klara Benevides Mačado (23) umrla je 17. novembra na stadionu, neposredno pre početka koncerta Tejlor Svift u Riju.

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)