ALEKSANDRA PRIJOVIĆ DEO ZADATKA: Profesor matematike na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu studentima postavio neobično pitanje

Novosti onlajn

11. 10. 2023. u 21:50

ALEKSANDRA PRIJOVIĆ danima je glavna tema svih medija širom regiona. Međutim, Prija je sada ušla i u matematički zadatak, a profesor je ideju dobio gledajući upravo "Direkt".

АЛЕКСАНДРА ПРИЈОВИЋ ДЕО ЗАДАТКА: Професор математике на Економском факултету у Загребу студентима поставио необично питање

Foto: Novosti

Koliko je pevačica postala važna govori i to da je deo zadatka koji rešavaju studenti zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

S obzirom da su se na internetu pojavio oglas da se karte za njen koncert prodaju i po 5.000 evra, to je inspirisalo profesora da Prijović uvrsti u zadatak. Studenti su učili oportunitetnom trošku, koji se u originalnom istraživanju objašnjava primerom besplatne karte za koncert Erika Klaptona i cene karte za 40 dolara za Boba Dilana.

Foto: I. Marinković

- Deo za obrađivanja dobio sam gledajući reportažu o Aleksandri sinoć na dnevniku. Na početku predavanja napravio sam kratku rekapitulaciju tema. Jedna od njih je bila opurnitentni trošak, odnosno vrednosti najbolje prilike koju nismo izabrali. Muzički ukusi su različiti, tako da su studenti dobili da reše zadatak koliko iznosi potpuni trošak otići na večeru sa dečkom ,ili devojkom,  do toga koliko košta otići na koncert Aleksandre Prijović. Čini mi se da će studenti zapamtiti ovaj primer i suprotno onome što je američko istraživanje pokazalo, da će znati da barataju sa tim jednim pojmom iz ekonomije. Mediji i obrazovanje uvek idu zajedno kad god imamo ovakve fenomene. - rekao je profesor.

Foto: Novosti

Podsetimo, Aleksandra Prijović zakazala je čak pet koncerta u najvećoj zaagrebačkoj Areni i time srušila sve rekorde dosadašnjih kolega koji su pravili koncerte u ovoj dvorani.

(Danas.hr)

BONUS VIDEO:

SALE TROPIKO NA ROŠTILjIJADI Naš grad nam je na startu karijere omogućio da znamo šta je velika bina

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)