POČELA 56. GITARIJADA: Ključ Zaječara uručen basisti Marku Mendozi

S. M. J.

25. 08. 2023. u 22:35

ZAJEČARSKA Gitarijada svečano otvorena na arheološkom lokalitetu Feliks Romulijana. Uručen ključ grada rokonačelniku Marku Mendozi.

ПОЧЕЛА 56. ГИТАРИЈАДА: Кључ Зајечара уручен басисти Марку Мендози

Foto: Igor Mitrović

Ključ Zaječara ovogodišnjem rokonačelniku Marku Mendozi, bas gitaristi  grupa „Whitesnake“, „Thin Lizzy“, „Journey“, „The Dead Daisies“ uručio je na Feliks Romulijani, antičkoj rimskoj carskoj palati koja se nalazi Uneskovoj listi svetske baštine, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

-Ideju za uručivanje ključeva grada dao mi je Bora Đorđević i meni je velika čast što ključeve grada uručujem Marku Mendozi. Čast što sam ga upoznao, jer je on jedan divan i skroman čovek. Takvi su samo veliki umetnici - rekao je na otvaranju Boško Ničić, prvi čovek Zaječara.

Mendoza je podsetio da muzika govori univerzalnim jezikom i briše granice među ljudima. Rokonačelnik će, inače, sa svojim bendom, nastupiti večeras u 23 časa na Gitarijadi.

-Najlepše stvari se dešavaju kada najmanje očekujete da se dese. Meni je velika čast što sam pozvan ovde na najstariju rok manifestaciju i moram da priznam da o Srbiji nisam znao mnogo. Za mene je blagoslov da se bavim muzikom, ali mislim da mnogi ljudi imaju privilegiju da se bave muzikom. Velika je čast što ste me pozvali i prihvatili ovde - rekao je Mendoza.

Zaječarska Gitarijada od osnivanja je mesto koje je i odskočna daska u karijeri za mnoge neafirmisane bendove, a u svom 56. izdanju za titulu najboljeg nadmetaće se deset bendova: „MK & Saso mange“ i „Charna“ iz Banjaluke,  „Promonael“  iz Bačkog Petrovca, „Bagremov med“, „Pera Brada Potomak“ i „David i Golijati“ iz Beograda, „Echo spiritus“ iz Novog Sada, „X-machine“ iz Mladenovca, „Xant“ iz Kovina i „Kočije“ iz Čelareva.

Prve festivalske večeri  nastupili su prošlogodišnji pobednici „Direct Drive“, zatim „Deca loših muzičara“ „YU grupa“, „Električni orgazam“, a večeras, pored rokonačelnika, nastupa „Generacija 5“, „Smak plus“, kao i vranjski „Cardinal Point“, pobednikBeogradskog autorskog rok festivala BARF“.

U subotu, 26. avgusta na 56. Gitarijadi, uz proglašenje najboljih, nastupiće „Osvajači“, „Neverne bebe“, Dr Nele Karajlić i „Moto Kombat“.

Cena ulaznice je 1.200 dinara za sva tri dana trajanja Gitarijade, dok je za učenike zaječarskih osnovnih i srednjih škola, uz đačku knjižicu, ulaz besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)