NEOBIČAN ZAHTEV GLUMICE: DŽoan Kolins traži od gradonačelnika Londona da preduzme mere protiv "opasnih biciklista"

Tanjug

24. 02. 2023. u 10:26

GLUMICA Džoan Kolins (89) pozvala je gradonačelnika Londona Sadika Kana da "uradi nešto" u vezi sa biciklistima, nakon što je jedan navodno udario u nju na trotoaru.

НЕОБИЧАН ЗАХТЕВ ГЛУМИЦЕ: Џоан Колинс тражи од градоначелника Лондона да предузме мере против опасних бициклиста

Foto: AP

Incident se dogodio kada je išla na večeru sa suprugom i prijateljima i kada je na nju naleteo biciklista koji je vozio po trotoaru bez upaljenih svetla i sa maskom na licu.

Ona je direktno pozvala Kana da preduzme mere protiv "opasnih biciklista" i zatvorenih puteva, pre nego što, kako je rekla "ovaj prelepi grad London bude uništen".

Portparol gradonačelnika rekao je da je Kan posvećen tome da London učini što bezbednijim i za bicikliste i za pešake. Kao i da su pešačenje i biciklizam "procvetali" u poslednjih par godina, prenosi Tajm.

- Gradonačelnik je izgradio stotine kilometara novih ili nadograđenih biciklističkih ruta od početka pandemije i završio posao da neke od najopasnijih i zastrašujućih raskrsnica u glavnom gradu učini bezbednijim. Gradonačelnik ohrabruje sve koji koriste londonske puteve da to učine bezbedno kako bi pomogli da London postane najbolji grad na svetu za pešačenje i biciklizam - rekao je portparol.

Prema Zakonu o auto-putevima iz 1835. godine nezakonito je voziti bicikl po trotoaru, a kazna za to je do 500 funti.

Zakon o putevima predviđa da biciklisti moraju da imaju upaljena bela prednja i crvena zadnja svetla noću, pored crvenog zadnjeg reflektora.

U periodu od 2013. do 2019. godine, Zavod za nacionalnu statistiku zabeležio je 21 smrt pešaka izazvanih biciklima, a trenutno biciklisti mogu da dobiju kaznu do dve godine zatvora ako ubiju pešaka.

Sa druge strane vozači automobila ukoliko ubiju pešaka mogu da dobiju i 14 godina zatvora do doživotne robije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna