ŠTA BUDE - BIĆE! Nađa Ordagić je najmlađa takmičarka na Nacionalnom izboru "Pesma za Evroviziju"

S. Kostić

25. 01. 2023. u 08:45

NA predstojećoj "Pesmi za Evroviziju", nacionalnom izboru za predstavnika na "Evrosongu" u Liverpulu, prvi put na sceni pojaviće se Nađa Ordagić (17) iz Mačvanske Mitrovice, koja je ujedno i najmlađa takmičarka koja je ušla u konkurenciju od 32 izvođača.

ШТА БУДЕ - БИЋЕ! Нађа Ордагић је најмлађа такмичарка на Националном избору Песма за Евровизију

Foto privatna arhiva

Nađa će se predstaviti sa pesmom "Moj prvi ožiljak na duši" čiji su autori Kristina Kovač i Tim Gosden iz Engleske. Za sebe kaže da joj je život muzika.

Mada peva od svoje četvrte godine i na mnogim festivalima je pobrala nagrade za interpretaciju, u razgovoru za "Novosti" Nađa kaže da će joj takmičenje na "Pesmi za Evroviziju" doneti veliko iskustvo, jer želi da nastavi da se bavim pevanjem. Kristinu Kovač je, otkriva nam, upoznala tek prošle nedelje kada je bila u Stokholmu i vratila se u rodni kraj puna lepih utisaka.

- Kristina je tražila pevača za koga bi napisala pesmu i ja sam joj poslala demo snimak - govori nam Nađa koja ne krije uzbuđenje.

- Prvo je bilo da li će moje godine predstavljati problem, pa smo saznale da može od 16. godine da se takmiči. Kristina mi se još jedno vreme nije javljala, nisam znala šta će biti, a onda je usledio njen odgovor da želi da napiše pesmu za mene.

Tim, Nađa i Kristina, Foto privatna arhiva

Mlada pevačica naglašava da je pesma modernija, na početku je sporija, a onda ide brže, kao i da je Kristina prateći vokal:

- Čast mi je i zadovoljstvo što radim sa takvom jednom zvezdom - kaže najmlađa takmičarka koja još ne zna da li će se u martu pojaviti u prvoj ili u drugoj polufinalnoj večeri.

- Mislim da još uvek nisam svesna da sam izabrana za takmičenje, iako sam nekada sebe zamišljala baš tu. Prvu pesmu "Ja sam čuda videla" snimila sam sa pet godina, ona je moja ljubav i moja prva dečja kompozicija, ali ovo je prva prava pesma.

Ističe naša sagovornica da što se tiče samog takmičenja nema velika očekivanja. Na "Pesmu za Evroviziju" gleda kao zabavu i drago joj je što će imati priliku da bude među velikim pevačima:

- Moji drugari i profesori navijaju za mene, šta bude - biće - zaključuje Nađa, učenica treće godine muzičke škole "Petar Krančević" u Sremskoj Mitrovici.

PODRŠKA PORODICE

NA pitanje kako izgleda njen dan, Nađa za naš list objašnjava:

- Muzika je moj život, završim nastavu u muzičkoj školi, a ostalo vreme provodim u horu "Vivak". Imam podršku roditelja i za mene je to izuzetno važno, kao i najstarije i mlađe sestre.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!