PEVAČ SEKS PISTOLSA IDE NA EVROVIZIJU: Britanac predvodi Irsku do finala u Liverpulu

Đ.G.

09. 01. 2023. u 12:54

"PUBLIC Image Ltd", bend Džona Lidona, koji je formiran nakon razlaza Seks pistolsa 1978. - u trci je da predstavlja Irsku na Pesmi Evrovizije.

ПЕВАЧ СЕКС ПИСТОЛСА ИДЕ НА ЕВРОВИЗИЈУ: Британац предводи Ирску до финала у Ливерпулу

Foto: Profimedia

Pesma, nazvana Havaji, opisana je kao „ljubavno pismo Lidonovoj supruzi koja živi sa Alchajmerom“.

Irska televizija RTE saopštila je da će se bend takmičiti sa još pet izvođača za titulu u TV emisiji sledećeg meseca.

Ovogodišnja Evrovizija se održava u maju u Liverpulu.

Havaji su „posvećeni svima koji prolaze kroz teška vremena na svom životnom putu“, rekao je Lidon. "To je takođe poruka nade da ljubav na kraju pobeđuje sve."

Trenutna postava Public Image Ltd je Džon Lidon (poznat i kao Džoni "Roten"), Lu Edmonds, Skot Firt i Brus Smit.

Kao i bend, koji je osnovan pre 45 godina, Adgy, Connolly, Wild Youth, Leila Jane and K Muni & ND će svi nastupiti na specijalnom izdanju Late Late Show-a 3. februara.

Odluka će biti podeljena između nacionalnog žirija - sastavljenog od muzičkih stručnjaka, međunarodnog žirija i javnog glasanja.

Irska je pobedila na Evroviziji sedam puta, više od bilo koje druge zemlje, ali nije uspela da se kvalifikuje u veliko finale od 2018. godine.

Italija, Francuska, Španija, Nemačka i UK automatski dobijaju mesto u finalu zbog toga koliko plaćaju da uđu, a preostale ekipe prvo učestvuju u dva polufinala.

Poput Irske, mnoge zemlje biraju svoj nastup na Evroviziji putem TV takmičenja, i to je format koji je Ujedinjeno Kraljevstvo koristilo u prošlosti da odluči o svom nastupu.

Ovogodišnji britanski učesnik biće izabran iza scene, kao što je bio Sem Rajder prošle godine, a Bi-Bi-Si se nada da će postići sličan uspeh kao i njegova druga pozicija.

37 zemalja koje učestvuju imaju rok do kraja marta da potvrde svoje pesme i izvođače za takmičenje.

Veliko finale Evrovizije biće održano 13. maja u Liverpulu.

(BBC)

BONUS VIDEO: TOP 10 INSTAGRAM PROFILA - Ovo su najpraćeniji nalozi na svetu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SLOBODA ZAVRŠILA NA INFUZIJI: Glumica se oglasila iz bolnice - evo u kakvom je stanju (FOTO)