DANAS SE ODLUČUJE O SUDBINI ALEKA BOLDVINA: Hoće li biti podignuta optužnica zbog ubistva Haline Hačins na snimanju filma?

Tanjug

19. 01. 2023. u 07:45

ZVANIČNICI američke savezne države Novi Meksiko trebalo bi da danas da objave da li će biti podignute optužnice zbog kobne pucnjave na snimanju filma "Rast" (Rust), kada je holivudski glumac Alek Boldvin nesrećnim slučajem ubio snimateljku Halinu Hačins.

ДАНАС СЕ ОДЛУЧУЈЕ О СУДБИНИ АЛЕКА БОЛДВИНА: Хоће ли бити подигнута оптужница због убиства Халине Хачинс на снимању филма?

Foto: Printsskrin Tviter

Tužilac prvog sudskog okruga Novog Meksika Meri Karmak-Altvi saopštiće svoju odluku u 16 sati po srednjoevropskom vremenu, preneo je Rojters. 

Tokom snimanja ubijena je snimateljka Halina Hačins, a reditelj Džoel Souza je ranjen, kada je scenski pištolj koji je Boldvin koristio tokom probe u oktobru 2021. godine ispalio pravi metak. 

Osoba koja je bila zadužena za oružje na snimanju filma Hana Gutijerez rekla je istražiteljima da je proverila oružje i da u njemu nije bilo pravih metaka pre fatalnog incidenta.

U tužbi, podnetoj u februaru prošle godine u Santa Feu protiv koproducenta i glumca Boldvina, produkcijske kompanije, producenata i drugih ključnih članova ekipe, ukazivalo se na brojna kršenja standarda filmske industrije. 

U tužbi koja je kasnije odbačena, navedeno je da je produkcija "odlučila da angažuje najjeftiniju dostupnu ekipu" i da su "svesno angažovali potpuno nekvalifikovanog saradnika kao oružara i pomoćnog rekvizit majstora".

Porodica Haline Hačins i Alek Boldvin prošle godine postigli su nagodbu u tužbi protiv Boldvina i njegovih saradnika za njenu smrt. 

Tužilac Meri Karmak-Altvi je izjavila da ta nagodba neće uticati na njenu konačnu odluku da li će podići optužnicu.

- Ako činjenice i dokazi nalažu krivičnu prijavu prema zakonu Novog Meksika, onda će biti podignuta optužnica. Niko nije iznad zakona - navedeno je u saopštenju kancelarije Meri Karmak-Altvis.

 

BONUS VIDEO: 

"NIKADA VIŠE NEĆEMO SLATI DECU U SARAJEVO": Ovo je hotel u kom su napadnuta srpska deca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije