DRAMI NEMA KRAJA: Alek Boldvin bi uskoro mogao da bude optužen za ubistvo Haline Hačins

Novosti online

28. 09. 2022. u 00:29

GLUMAC Alek Boldvin bi mogao uskoro da se suoči sa optužbama za ubistvo Haline Hačins, koje se odigralo na setu snimanja filma "Rđa" u Novom Meksiku.

ДРАМИ НЕМА КРАЈА: Алек Болдвин би ускоро могао да буде оптужен за убиство Халине Хачинс

Foto: Adam Egypt Mortimer via AP/Jim Weber/Santa Fe New Mexican via AP/Roberto E. Rosales/Jutjub/hickok45

Naime, policijski službenici iz mesta Santa Fe pripremaju finalni izveštaj o nesreći, koji će biti dostupan široj javnosti. Okružna tužiteljka iz Santa Fea Mari Karmak-Altvajs podnela je hitan zahtev i od Odbora za finansije u Novom Meksiku zatražila 635.500 dolara, kako bi njena kancelarija imala dovoljno sredstava da krivično goni četvoro ljudi povezanih sa incidentom.

Mari u dokumentima nije otkrila o kojim ljudima je reč, ali je navela da je jedan od mogućih optuženih Alek Boldvin, te da bi tužilaštvo zatražilo čak četiri odvojena suđenja pred porotom.

- Tokom snimanja filma "Rđa", Alek Boldvin je upucao i ubio Halinu Hačins i povredio Džoela Suzu, dok je vežbao scenu. Mnoštvo individua bilo je u kontaktu sa pištoljem kojim su ova dela izvršena - napisala je tužiteljka. - Moja kancelarija od oktobra 2021. godine čeka da FBI pregleda sve dokaze. Rezultati istrage su vraćeni, samo na neke od njih još uvek čekamo, a i oni bi trebali uskoro da stignu. Stoga, nakon što prikupimo sve dokaze, tužitelji iz Santa Fea pokrenuće postupak protiv optuženih sa snimanja filma "Rđa", što nas je i navelo da krenemo sa zahtevom za bespovratna sredstva. Spremna sam započeti sa odlukom o tome ko će biti krivično optužen za ovaj slučaj.

Podsetimo, život i karijera Aleka Boldvina dobili su obrt nakon nesreće koja se dogodila u oktobru prošle godine. Osim policije, istragu tragičnog događaja pokrenuo je i FBI, te su nakon deset meseci došli do zaključka - Boldvin je kriv.

Glumac je više puta govorio da bi promenio sve da može, ali da nije kriv za smrt Haline Hačins te da je za to odgovoran neko drugi.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni