RIVSOV STRIP I NA SRPSKOM: Beogradski "Sistem komiks" predstavio na sajmu knjiga prvi od 12 brojeva serijala "Brzrkr"

V. N.

03. 11. 2022. u 11:27

IZDAVAČKA kuća iz Beograda "Sistem komiks" predstavila je na Sajmu knjiga prvi broj iz strip serijala "BRZRKR", pod nazivom "Rat bez kraja, čovek bez granica", čiji je tvorac i koscenarista holivudski glumac Kijanu Rivs.

РИВСОВ СТРИП И НА СРПСКОМ: Београдски Систем комикс представио на сајму књига први од 12 бројева серијала Брзркр

Foto Profimedia

Zvezda filmova "Matriks" i "Džon Vik", debitovao je u pisanju strip scenarija, zajedno sa Metom Kajndom i Ronom Garnijem u surovo nasilnom serijalu u 12 nastavaka, o besmrtnom ratniku koji se bori kroz vekove.

On je poznat kao Bi, napola je smrtnik, napola bog, proklet i prinuđen na nasilje. Nakon što je vekovima lutao svetom, Bi je, možda, konačno pronašao utočište, rad za vladu SAD, za koju se bori u bitkama previše opasnim i previše nasilnim za bilo koga drugog.

U zamenu za to, Bi će dobiti jedino što želi - istinu o svom bekrajnom krvlju natopljenom životu i kako da ga okonča. "BRZRKR" je najprodavaniji originalni strip serijal u poslednjih 25 godina. Za samo tri dana prodat je u 650.000 primeraka.

- Stvaranje i učestvovanje u pisanju stripa "BRZRKR" bilo je jako uzbudljivo iskustvo, budući da obožavam stripove još od detinjstva. Stripovi su imali značajan umetnički uticaj tokom cele moje karijere - rekao je Kijanu Rivs, koji tvrdi da ovaj strip nije metafora na njegov život, već umetničko delo.

Foto promo

Foto promo

U stripu, kaže kritika, ima dovoljno nasilja i krvi koja prska naokolo, da Kventin Tarantino pocrveni u licu. Rivs ističe da je akcija ključna za glavnog junaka, jer je Bi ubica, a njegova brutalnost ga opterećuje:

- Sa stripovima možete da istovremeno žonglirate sa više lopti u vazduhu. Možete se igrati sa različitim perspektivama na način koji bi vas u filmu dezorijentisao ili postao umetničko delo u muzeju, a ne popularno delo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZVEZDA SE REŠILA VEZISTE: Stranac napustio Marakanu, a ostaje u Superligi