I DEJAN I BOŠKOVIĆ VOLE DA POBEĐUJU: Rade Maričić o ulogama u serijama "Od jutra do sutra" i "Beležnica 2"

Marina JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

09. 08. 2022. u 09:12

TALENTOVANI mladi glumac Rade Maričić ovih dana sprema se za odlazak na odmor, budući da je donedavno paralelno snimao novu seriju i drugu sezonu "Beležnice profesora Miškovića".

И ДЕЈАН И БОШКОВИЋ ВОЛЕ ДА ПОБЕЂУЈУ: Раде Маричић о улогама у серијама Од јутра до сутра и Бележница 2

Foto: V. Danilov

Radio je, kako kaže, od jutra do sutra. Upravo tako glasi i naslov telenovele, zajedničkog projekta TV Prva i "Smart produkcije", na čije se snimanje vraća već u septembru, kada počinje i emitovanje.

- Prvo idem kod mojih u Bečej, da se malo odmorim od Beograda, a zatim ću verovatno otići na neku našu planinu - počinje razgovor, za "Novosti", šarmantni glumac koji je još kao student na novosadskoj Akademiji umetnosti zaigrao u "Junacima našeg doba" (Srđan) Siniše Pavića, a zatim nastavio da niže ulogu za ulogom.

- Kada čitam scenario, prvo uočavam sličnosti i razlike koje imam s likom koji tumačim, kako bih mogao da ga razumem. U seriji "Od jutra do sutra", igram televizijskog reportera Dejana Mijića, koji ima ambicije da postane nešto mnogo više, jer smatra da to zaslužuje. Završio je fakultet kao sjajan student, ali stalno mu izmiče pozicija ili priznanje koje bi trebalo da dobije. Svestan je koliko vredi, ali uvek je nipodaštavan, jer je neko drugi bio u prvom planu, a ne on. Zato Dejan postaje čovek koji ne bira sredstva kako bi došao do cilja. Pošto potiče iz porodice u kojoj su odnosi zasnovani na ljubavi i poštovanju, te vrednosti na kojima je odrastao vraćaju ga na pravi put. Porodica je njegovo sidro, da zna šta je ispravno i moralno, a šta nije. Ipak, biće rastrzan između želje da bude ono što mu nikako ne polazi za rukom i dileme da li neke stvari treba da uradi ili ne.

Paralelno sa ovom telenovelom (reditelji Mihailo Vukobratović, Stanko Milošević i Aleksandra Elčić Čelanović), Maričić je snimao i "Beležnicu 2", zasnovanu na istoimenom romanu Ratka Dmitrovića, čiji scenario potpisuje Kosta Peševski, a režiju Miroslav Lekić.

- Igram mladog debeovca Boškovića, koga u zrelijim godinama tumači Aleksandar Srećković Kubura. U prvoj sezoni, Bošković je počeo kao pripravnik, pa je došao do više pozicije, dok je u drugoj, njegov lik mnogo više zastupljen. Sada je deset godina stariji i nalazi se na izuzetno visokoj funkciji u Državnoj bezbednosti. Dobio je velika ovlašćenja i ogromnu moć.

Naš sagovornik nam na kraju razgovora otkriva da ova dva, naizgled različita lika, imaju i neke sličnosti.

- I Dejan i Bošković vole da pobeđuju. U maju sam krenuo na časove u studio glume (International acting studio), gde predaje Adam Davenport. Jednom nedeljno dobijamo monologe i scene sa partnerima. Prema tehnici glume koju tamo usavršavamo, jedini način da se gledaoci povežu sa likom u filmu ili seriji jeste da on ima neki cilj i da teži tome da pobedi u nečemu. Ljudi žele da gledaju pobednike.

DELIM KADAR SA
VESNOM STANKOVIĆ,
BOROM NENIĆEM...

SAPUNICA "Od jutra do sutra", koja opisuje dva života televizijskih ljudi, srpska je verzija popularne argentinske telenovele "Uspešni Pelsovi" (2009).

- Scenaristkinja Danica Nikolić je vešto prilagodila tekst scenarija našem mentalitetu. Najviše zajedničkih scena imam sa Vesnom Stanković, Borom Nenićem i Minom Nenadović, koji igraju Dejanove roditelje i sestru. Delim kadar i sa Ivanom Dudić (TV zvezda Srna), Ivom Štrljić (Lili) i drugima - kaže Rade Maričić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DUVAN: Neprijatelj zdravlja, životne sredine i ekonomije