BOŽANSTVEN JE OSEĆAJ PEVATI SA BOČELIJEM: Jelena Tomašević za "Novosti" posle koncerta na kome je podelila scenu sa slavnim tenorom

M. Mirković

23. 07. 2022. u 16:21

OGROMNA je čast i posebna radost za mene bila pevati sa maestrom Bočelijem!

БОЖАНСТВЕН ЈЕ ОСЕЋАЈ ПЕВАТИ СА БОЧЕЛИЈЕМ: Јелена Томашевић за Новости после концерта на коме је поделила сцену са славним тенором

Foto: Instagram printscreen/jelenatomasevic_official

Ovako je naša popularna pevačica, Jelena Tomašević, za "Novosti" juče rezimirala čudesno iskustvo za koje je odabrana, a koje je kulminiralo magičnom večeri kraj Save - na veličanstvenom koncertu čoveka anđeoskog glasa, Bočelija. Spektakularan nastup najvoljenijeg tenora današnjice na platou iza zdanja "Geozavoda", u sklopu Belgrejd River Festa, predstavljao je i veče ogromne radosti za srpsku umetnicu, koja je najpre pevala solo, i to srpsku pesmu, i već tada oduševila publiku, da bi se potom njen i maestrov glas stopili u duet - za šta su pobrali ovacije.

Već u sklopu priprema za ovaj događaj, znalo se da je Tomaševićevu odabrao sam Bočeli.

- Bočelijev umetnički tim izrazio je želju da nastupim u samom finalu ove večeri i da moj prvi muzički momenat bude naša tradicionalna pesma "Gde si bilo jare moje" - objašnjava Jelena zašto se predstavila pred kraj koncerta, i to baš uz pesmu koju izvodi grupa "Biber". - Dirljivo mi je bilo što ću na koncertu operskih arija i muzike iz antologijskih italijanskih filmova, predstaviti i naše muzičko kulturno nasleđe. Nakon toga smo maestro Bočeli i ja otpevali svetske hitove Vivo per lei i Canto della terra.

Grandioznosti događaja upriličenog u specijalno izgrađenoj dvorani za 3.500 ljudi, pod otvorenim nebom, doprineli su i nastup Simfonijskog orkestra RTS, ali i našeg baletskog para - Katarina i Milan Gromilić igrali su uz muziku iz legendarnog Felinijevog filma "Kabirijine noći".

Ipak, umetnica koja je pre petnaestak godina uspešno predstavljala Srbiju na takmičenju za "Pesmu Evrovizije", jedina je doživela tu čast da podeli scenu sa tenorom.

- Božanstven je osećaj pevati sa ovakvim velikanom - opisuje Jelena Tomašević, posle svega, ovaj neponovljivi doživljaj, koji su iz publike sa uzbuđenjem pratili njen suprug, glumac Ivan Bosiljčić, i njihova ćerka. - Celim bićem sam osetila neizrecivu ljubav između publike i nas, što je ovo veče učinilo nezaboravnim.

BONUS VIDEO - SPEKTAKULARNI VATROMET ZA KRAJ: Završen koncert Andrea Bočelija

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!