NEKO BACA HRANU, NEKO JE NEMA: Cane i "Veronauksi" pesmom pomažu crkvene kuhinje

V. N.

26. 04. 2022. u 11:34

UZ blagoslov patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija i vikarnog episkopa hvostanskog Justina, tokom vaskršnjih praznika objavljeni su pesma i spot "Uspavanka bez krova" benda "Veronauksi", u kojoj je gostovao frontmen "Partibrejkersa" Zoran Kostić Cane.

НЕКО БАЦА ХРАНУ, НЕКО ЈЕ НЕМА: Цане и Веронаукси песмом помажу црквене кухиње

Foto ATA Images

Muziku za ovu pesmu, čiji je cilj pomoć radu crkvene kuhinje i ljudima bez prihoda i doma, komponovao je protojerej Ilija Romić, koji je zajedno sa Canetom napisao stihove "Neko baca hranu, neko je nema, ispružena ruka pomoć čeka. Okrećeš glavu uvek kad me vidiš, na putu svoga uspeha ti me se stidiš". Autor projekta đakon Darko Radovanović okupio je bivše i sadašnje đake Zemunske gimnazije u bend "Veronauksi", a u spotu se u ulozi beskućnika pojavljuje glumac Bojan Žirović.

- Svakoga dana crkvena kuhinja Verskog dobrotvornog starateljstva nahrani oko dve hiljade onih koji žive bez krova nad glavom ili su u veoma teškoj materijalnoj situaciji - navodi se u opisu spota, kojim se pozivaju gledaoci da pomognu rad crkvene kuhinje i jednom SMS porukom na broj 2844 daruju jedan obrok onima kojima je to najpotrebnije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove