NEMA VIŠE MAJKE DA ME ZAGRLI: Oglasila se ćerka Merime NJegomir - Ovo mi je najteži Božić do sada

Novosti online

07. 01. 2022. u 22:52

ČUVENA pevačica narodne muzike Merima Njegomir preminula je pre dva meseca.

НЕМА ВИШЕ МАЈКЕ ДА МЕ ЗАГРЛИ: Огласила се ћерка Мериме Његомир - Ово ми је најтежи Божић до сада

Foto: Arhiva Novosti/Fejsbuk/Ljubica Njegomir Zivic

Sada se oglasila njena ćerka Ljubica i priznala da je uvek s osmehom provodila najveće srpske praznike, a da ih sada dočekuje tugujući i plačući za majkom.

- Mama nam svaki dan sve više nedostaje, ne možemo da verujemo da je više nema. Nikako se ne mirimo s tim. Fali nam da je čujemo, da nas pozove, zagrli. Ona je bila stub naše porodice, njena ljubav nas je sve uvek gurala napred. Sestre i brat su isto bili veoma vezani za nju i veoma teško svi podnosimo gubitak - kaže Merimina ćerka kroz suze.

Priznaje da im najveći hrišćanski praznik teško pada bez majčine podrške i ljubavi.

- Ovo nam je najteži Božić do sada, teško nam padaju svi praznici bez nje. Navikli smo da nas ona dočeka. Grlila bi nas s vrata i pevušila što nas je sve oko stola skupila. Bila je divna majka, baka, drug.

Ljubica je opisala kako je izgledao prvi ulazak u Merimin stan nakon 40 dana.

- Bilo nam je teško da posle mamine smrti uđemo u njen stan. Tu su sve naše uspomene, fotografije, njen miris, dom. Kada sam ušla u njenu sobu, bilo mi je najteže. Njene stvari, njen miris, sve je tu, ali nje nema. Prosto ne mogu da prihvatim da je više nikada neću videti i sve imam osećaj da će se odnekle pojaviti - kaže Ljubica i, plačući, dodaje:

- Nedavno je bio rođendan mojoj ćerki Sonji i meni, konstantno osećam koliko mi mama fali. Uvek je bila okosnica svega, prva bi me zvala da mi čestita i to tačno u minut kad me rodila. Nema više tog njenog osmeha, pesme. Definitivno više nikad ništa neće biti isto. Tepala mi je Bubice. I dalje je svako veče sanjam. Brat, sestre i ja smo imali divno detinjstvo, puno ljubavi i pažnje. Mama nam je ostavila primer kako biti sjajan roditelj, borac. Kroz život je išla podignute glave, nije dozvoljavala da nam bilo šta fali.

Mama nije imala poslednju želju

Ljubica kaže da se Merima nije predavala do kraja, te da ni u poslednjim trenucima nije govorila da ima poslednju želju:

- Pitaju me često da li je imala poslednju želju, da li je ispunila. Nije imala jer se do zadnjeg daha borila, nije se predavala! Nismo govorili o kraju jer nismo verovali da će kraj da dođe, ja nisam verovala. Poslednjih meseci smo nas četvoro bili uz nju, nismo je napuštali.

BONUS VIDEO - ZBOG TEBE PLAČEM I KAD SUZA NEMAM: Dirljiv govor Olivere Kovačević na komemoraciji Merimi Njegomir

(Republika)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGANA VIŠE NIJE SAMA U DVORCU: Odlučio je da se vrati - sve objavio javno (FOTO)