PANDEMIJA ĆE PROĆI, FILM ĆE OSTATI: Protagonisti komedije "Deset u pola" gostovali u Beogradu, povodom srpske premijere

V. N.

29. 11. 2021. u 05:00

GLUMCI Branko Đurić, Izudin Bajrović, Helena Vuković, Kerim Čutuna i Anja Matković, i koscenarista Nikola Kuprešanin, obratili su se juče beogradskim novinarima u "Kombank dvorani", povodom srpske premijere nove komedije oskarovca Danisa Tanovića "Deset u pola", zakazane za sinoć, na istom mestu, u sklopu 27. Festivala autorskog filma.

ПАНДЕМИЈА ЋЕ ПРОЋИ, ФИЛМ ЋЕ ОСТАТИ: Протагонисти комедије Десет у пола гостовали у Београду, поводом српске премијере

Branko Đurić i Izudin Bajrović, Foto FAF promo

Radnja ovog ostvarenja se u Sarajevu, u maju 2021. Pandemija traje, ali, dolazi leto, i postoji nada da bi stvari mogle, barem nakratko, da se poprave. Kada jednog jutra u Enesovu (Branko Đurić) ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede "najbolje ćevape u Sarajevu", on je pošalje kod Ize (Izudin Bajrović), da bi tako mogao, posle prve uslužene mušterije, da priušti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i celog grada, i otvara čuveno pitanje - gde se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?

Glavni glumac Branko Đurić je o radu u pandemijskim okolnostima rekao:

- Trudio sam se da Danisa nagovorim da snimamo bez maski, jer mislim da će pandemija proći, a film će ostati. Shvatam, međutim, da je u redu da se, na neki način, da znak da smo snimali u to vreme.

Nadovezao se Bajrović:

- Dosta sam radio otkad je počela pandemija, ali ovo je prvi film gde se i radnja filma dešava tokom pandemije, tako da smo imali slobodu. Ko god je hteo, mogao je da radi sa maskom, čak i tamo gde po scenariju nije bilo nužno da se nosi. Naravno da uvek postoji neki strah da ćemo jedni druge da zarazimo, ali, imali smo sreću da za tih nešto manje od mesec dana, koliko smo radili film, ostanemo pošteđeni.

Helena Vuković, koja tumači ulogu Lane, ćerke jednog od ćevabdžija, istakla je da je ovo njen prvi dugometražni film, i da je bilo jako inspirativno raditi sa starijim kolegama. Kerim Čutuna, Đurićev sin u filmu, izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje sa Tanovićem. Ana Matković, koja glumi fud-vlogerku, priznala je da je bila srećna što je u Sarajevu, i što svakodnevno jede ćevape. Koscenarista Kuprešanin je apostrofirao:

- Proces rada sa Danisom je odličan, jer tu nema nikakvog ega. Jedan drugom smo prepisivali i ispisivali scene iznova, nije bilo sukoba.

Večeras (20.30) sledi i novosadska premijera filma, u bioskopu "Arena Sinepleks".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)