POŠTOVALA MUZIKU KOJU INTERPRETIRA: Popović - NJegomir svojim glasom afirmisala našu kulturu

Tanjug

20. 11. 2021. u 11:21

OTIŠLA je izuzetna umetnica koja spada u najznačajnije interpretatore narodne muzike u Jugoslaviji i Srbiji i koja je afirmisala našu bogatu kulturnu baštinu, kazao je hroničar pop kulture Predrag Peca Popović povodom smrti pevačice Merime Njegomir.

ПОШТОВАЛА МУЗИКУ КОЈУ ИНТЕРПРЕТИРА: Поповић - Његомир својим гласом афирмисала нашу културу

Foto ATA Images

Popović je naglasio da je Njegomir poštovala muziku koju interpretira.

 - Od kada je ušla u muziku Merima Njegomir je imala plemeniti odnos prema sopstvenom talentu i bogatoj kulturnoj baštini koju je tim glasom predstavljala. Njen glas je pretvorio neke pesme nastale u drugoj polovini 20. veka u tradicionale koji će ostati besmrtni... - kazao je Popović.

Prema njegovim rečima, Njegomir je svoje mesto pronašla među najznačajnijim interpretatorima narodne muzike u Jugoslaviji koje kritika često naziva vedetama "srpskog sola".

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 - Njegomir je svojim glasom i odnosom prema muzici stala u red sa Predragom Cunetom Gojkovićem, Vasilijom Radojčić, Predragom Živkovićem Tozovcem, Tomom Zdravkovićem...To su interpretatori koji su oživljavali najlepše u našoj narodnoj muzici i bili obožavani od naroda i stručne javnosti. Merima Njegomir spada u sam vrh naše narodne muzike - kazao je Popović.

Merima Njegomir je preminula danas u 68. godini.

BONUS VIDEO:

NAROD PATI DOK SE NEKI BAHATE: Izjava Jovaninog brata nakon presude vozaču

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao