JEDVA ČEKAMO DA OPET ZAPEVAMO: "Vlada i Bajka" objavljuju novi album, posle četvrt veka

M. Ć.

06. 11. 2021. u 11:52

AKUSTIČARSKI duo "Vlada i Bajka", posle diskografske pauze koja je potrajala četvrt veka, uskoro će objaviti novi album.

ЈЕДВА ЧЕКАМО ДА ОПЕТ ЗАПЕВАМО: Влада и Бајка објављују нови албум, после четврт века

Foto Fejsbuk/Vlada i Bajka

Poštovaoci njihovog rada o tome su obavešteni putem zvanične fejsbuk-stranice.

Vladimir Marković i Dragutin Balaban su, uz fotografije iz studija, radosno naveli da su u toku poslednja "brušenja" novih pesama.

- Nadamo se da ćemo za mesec dana naš album sa 11 novih pesama podeliti sa vama - najavljuju Vlada i Bajka.

- Jedva čekamo to. Sigurni da ćete uživati, bar onoliko koliko smo mi, radeći ih, uprkos kovidu 19 i teškim okolnostima kroz koje svi zajedno prolazimo. Tim pre, jedva čekamo da zapevamo.

Oni dodaju da će u ponedeljak materijal predati izdavaču PGP RTS, i da će, posle toga, biti poznato više detalja o saradnicima, omotu... Promotivni koncert biće održan sredinom decembra u Zvezdara teatru.

Duo "Vlada i Bajka" formiran je davne 1968. Predstavljali su jugoslovensku verziju Sajmona i Garfankla, a na debitantskom singlu su obradili upravo numere svetski slavnog tandema. U prvoj fazi karijere najveći hit im je bila pesma "Oblak". Devedesetih su obnovili zajednički rad, a najveći trag ostavila je pesma "Beograd", koju su snimili sa Dušanom Prelevićem, Draganom Nikolićem, Borom Đorđevićem, Nikolom Kojom i Draganom Bjelogrlićem.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!