ALEK BOLDVIN JE ORUŽJE DOBIO OD NJEGA: Rekao mu dve pogrešne reči, a onda je došlo do tragedije

Novosti online

25. 10. 2021. u 07:35

POJAVLJUJU SE nove informacije u slučaju smrti direktorke fotografije Haline Hačins, koju je na filmskom setu ubio holivudski glumac Alek Boldvin iz pištolja koji je trebalo da bude rekvizit u filmu.

АЛЕК БОЛДВИН ЈЕ ОРУЖЈЕ ДОБИО ОД ЊЕГА: Рекао му две погрешне речи, а онда је дошло до трагедије

Foto: Tanjug/AP Photo

Pištolj je Boldvinu dao pomoćnik reditelja Dejv Hals. U medijima je bilo objavljeno da, prema onome što je uneseno u sudske zapisnike, on nije znao da je u pištolju prava municija.

Boldvinu je pištolj, navodi se, predao uz reči da je "oružje hladno", što filmskim žargonom znači da u njemu nema municije.

Ipak, sada se pojavljuju novi detalji o Halsu, koji bi mogli baciti novo svetlo na tragediju. 

Niz pritužbi na račun pomoćnika reditelja koji je Boldvinu dao oružje

Kako piše Si-En-En, na Halsa su se članovi filmskih ekipa žalili na dve prethodne filmske produkcije, 2019. godine, zbog problema sa bezbednošću na snimanju i zbog njegovog ponašanja na setu. To su Si-En-Enu rekle dve osobe koje su s njim blisko sarađivale.

Pritužbe protiv pomoćnika reditelja Dejva Halsa uključuju nepoštovanje bezbednosnih protokola za korišćenje oružja i pirotehnike, blokirani protivpožarni izlazi i primere neprimerenog s*ksualnog ponašanja na radnom mestu.

Megi Gol, licencirana pirotehničarka koja radi na proizvodnji rekvizita za filmske setove, rekla je u izjavi za Si-En-En da je tokom rada na antologijskoj seriji Into the Dark 2019. godine Hals zanemario održavanje bezbednosnih sastanaka i nije najavio filmskoj ekipi prisustvo vatrenog oružja na snimanju, što je morao da učini, prema bezbednosnim protokolima. 

- Jedini razlog zašto je ekipa bila svesna da je prisutno oružje bio je taj što je pomoćnik majstora rekvizita od Dejva zahtevao da se to objavljuje - kaže Gol. 

Ona dodaje da je majstor rekvizita, onda kada je pištolj bio potreban za snimanje, to redovno objavljivao, kao i to da li je reč o plastičnoj ili gumenoj replici. 

Majstor rekvizita je, navodi ona, često opominjao Halsa da nije vraćao rekvizite, uključujući oružje, te da je propuštao da daje bezbednosna saopštenja.

Gol takođe opisuje situaciju kada je licenciranom pirotehničaru na setu trebala hitna medicinska intervencija, a Hals je od nje tražio da nastavi sa snimanjem.

Hals Si-En-Enu nije odgovorio na pitanje da odgovori na optužbe na njegov račun. 

Niz optužbi

Inače, još je jedan član filmske ekipe, koji je zatražio da ostane anoniman navodno u strahu od osvete, potvrdio izjave Megi Gol, rekavši da su sastanci o bezbednosti koje je Hals održavao bili kratki i da se Hals pitao zašto se uopšte održavaju, jer se uvek koristi isto oružje. 

I on i Gol su Si-En-Enu rekli za još jedan slučaj u kojem je Hals, kako tvrde, insistirao na nastavku snimanja na mestu gde je došlo do oluje, gde su električna svetla dodirivala blato, žice su bile izložene kiši, a članovi ekipe su se plašili za svoju bezbednost.

Gol je iznela i optužbe za Halsovo s*ksualno nedolično ponašanje, za koje je rekla da nije podnela službenu pritužbu, ali da je već unapred bila upozorena da se čuva Halsa.

- Ništa previše ekstremno, ali članovi ekipe, oba pola, osećali su se neugodno zbog Halsovih dodira po leđima, struku, ramenima.

Gol je rekla da se požalila generalno na Halsa i ono što se događa na setu, ali da iz Blumhouse Productions, koliko zna, nisu ništa preduzeli povodom njenih pritužbi. 

Iz Blumhouse Productions se o svemu još nisu oglasili.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)