HOĆE DA MU SE ZABRANI ULAZAK U SRBIJU: Peticija protiv Bobana Rajovića - Pevao pesmu koja veliča hrvatske generale tokom "Oluje" (VIDEO)

Novosti online

10. 09. 2021. u 23:24

NA društvenim mrežama pokrenuta je peticija da pevaču Bobanu Rajoviću bude zabranjen ulazak u Srbiju .

ХОЋЕ ДА МУ СЕ ЗАБРАНИ УЛАЗАК У СРБИЈУ: Петиција против Бобана Рајовића - Певао песму која велича хрватске генерале током Олује (ВИДЕО)

Foto ATA Images

Razlog je što je osvanuo je snimak sa Rajovićevog nastupa u Hrvatskoj. Tom prilikom pevač se nije libio da udovolji tamošnjoj publici i otpeva ustašku pesmu "Sude mi", koju inače peva Miroslav Škoro. Pesma veliča hrvatske generale tokom akcije "Oluja", a ovaj Rajovićev potez naišao je na žustre osude srpske publike.

Pesma je posvećena hrvatskim ratnim osuđenicima koji su učestvovali u vojnopolicijskoj akciji "Oluja", kada su Srbi proterivani sa teritorije Hrvatske i u kojoj je ubijeno oko 1.900 vojnika i civila. Mnogi je tumače kao hvalospev Anti Gotovini, Mladenu Markaču, Slobodanu Praljku i Branimiru Glavašu.

Ipak, Hrvati smatraju da je pesma rodoljubiva i posvećena onima koji su branili svoju zemlju, a stihovi "Sude mi dušmani, moja ljube, al’ ne znaju da je istina voda duboka" dokazuju da nije u pitanju samo rodoljublje već i mržnja prema drugom narodu. Škoro je ovu pesmu nekoliko puta izvodio sa Markom Perkovićem Tompsonom, nacionalistom i šovinistom, poznatim po ustaškim pesmama i mržnji prema Srbima.

Poznato je da je Rajović u Hrvatskoj veoma popularan, kao i da bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović voli da sluša njegove pesme, za šta joj se Boban jednom prilikom javno zahvalio i rekao da bi mu bila čast da peva pred njom.

Na Tviteru su se pojavile prve prozivke poput: "Opa, novi kandidat za zabranu ulaska u Srbiju, Boban Rajović" i "Ćelavi p*der, peva ustašku pesmu, a oko njega se otimaju klubovi po Srbiji" i slično.

Ovim povodom pevač se nije oglašavao.

(Objektiv)


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (33)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost