RAZGALILI I SRCE I DUŠU: U centru grada na Ibru održan koncert „Zlatne harmonike Kraljeva“ (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

09. 09. 2021. u 19:06

PRED više nego dobro popunjenim Trgom srpskih ratnika, u centru grada na Ibru održan je koncert „Zlatne harmonike Kraljeva“.

РАЗГАЛИЛИ И СРЦЕ И ДУШУ: У центру града на Ибру одржан концерт „Златне хармонике Краљева“ (ФОТО)

Foto: G. Šljivić

Glavne zvezde bili su naši poznati harmonikaši i kompozitori – Miša Mijatović, Vlada Panović i Aleksandar Sofronijević, sva trojica rođeni Kraljevčani, kao i njihova sugrađanka Snežana Đurišić u ulozi specijalne gošće.

Virtuozi na harmonici priredili su veče za pamćenje, razgalivši i srce i dušu ovdašnjoj publici uz pratnju Narodnog orkestra pod vođstvom violiniste Bojana Pavlovića i orkestra pod upravom Nikole Pekovića, takođe Kraljevčanina. Njima su se tokom nastupa koji je trajao malo duže od dva sata pridružili solisti Danica Krstić, Aleksandar Tirnanić, Novak Stanković i Jovan Mihaljic, kao i mladi, talentovani harmonikaši Novica Negovanović mlađi, Milan Malinović, Mihailo Ostojić i Filip Miladinović.

Kao što je i najavljeno, deo programa bio je posvećen nedavno preminulim Kraljevčanima Predragu Živkoviću Tozovcu i Novici Negovanoviću, legendama naše narodne muzike. Talentovani, petanaestogodišnji Novica Negovanović mlađi, svojim sjajnim nastupom i umećem na harmonici, nagovestio je svoj veliki talenat kao i da će biti više nego dostojan naslednik svom ocu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri