SADIKU HASANOVIĆU ZABRANJEN ULAZAK U SRBIJU: „Vraćen sam sa granice - ta zabrana je doživotna!“

Novosti onlajn

24. 08. 2021. u 15:16

NAKON što je Sadik Hasanović, finalista „Zvezda Granda“, pevao pesmu o klanju Srba na Kravici, a potom je u javnost iscurila i njegova fotografija sa ratnim zločincem Naserom Orićem, zabranjen mu je ulazak u Republiku Srbiju.

САДИКУ ХАСАНОВИЋУ ЗАБРАЊЕН УЛАЗАК У СРБИЈУ: „Враћен сам са границе - та забрана је доживотна!“

Foto: Instagram/sadikhasanovic.official

Sadik se uputio iz Crne Gore ka Srbiji, gde je na graničnom prelazu saznao da mu je doživotno zabranjen ulazak u Srbiju, navodi avaz.ba.

Mladi Hasanović bio je u Crnoj Gori te se uputio prema Srbiji, tačnije u Novi Pazar u Sandžaku, da bi ga s granice vratili jer mu je zabranjen ulaz u Srbiju.

Kako je rekao Hasanović na granici su ga pretresali, iz automobila skidali tapacirung.

- Tek onda su mi rekli da imam zabranu ulaska u Srbiju. Niko mi nikad ranije to nije javio, niti mi je došla zvanična ta odluka, ni ništa. Dobio sam sada papir da sam vraćen s granice. Ljudi moji, prema informaciji koju sam ja dobio ta zabrana je doživotna - kazao je  Hasanović za bosanski medij.

Kako se navodi u odluci koju su mu službenici uručili na granici, a koju je dostavio medijima, razlog zbog kojeg mu je zabranjen ulazak u Srbiju jeste da „je utvrđeno da u vezi s ulaskom i boravkom stranaca na teritoriji Republike Srbije postoji negativna procena bezbednosnog rizika“.

Podsetimo, Sadik je ponosno objavio fotografiju sa ratnim zločincem Naserom Orićem nastalu pre nekoliko godina.

Foto Fejsbuk

Grupa „Sateliti“ postoji od 1989. godine, a široj javnosti je postala poznata pre sedam godina, zahvaljujući šaljivoj pesmi „Fejsbuk“. Sadik je tada imao 13 godina i bio je glavni vokal u numeri, a inače je u bendu od svoje 11. godine.

Pored šaljivih, Muto, Sadik i ostali članovi benda su snimali i ratno-hušačke pesme, između ostalog i „Ko na Božić u Kravicu dođe“. Snimak na kome Sateliti uživo pevaju ovu numeru na jednoj proslavi bio je objavljen i na Jutjubu, a sada je postao viralan i na Tviteru.

Na Božić 1993. godine dogodio se veliki pokolj u srpskom selu Kravice, drugi po redu. Tada su muslimanske snage tadašnje vojske BiH predvođene Orićem napale selo koje je branila seoska straža. Poginulo je 49 ljudi, od kojih su neki upravo napuštali crkvu posle božićne službe. Među ubijenima bilo je i staraca i dece.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna