POVRATAK U PROŠLOST: Beti Đorđević večeras u Somboru, na "Večeri uličnih svirača"

V. N.

07. 08. 2021. u 13:27

ČUVENA jugoslovenska džez i soul pevačica Beti Đorđević održaće večeras koncert na glavnom trgu u Somboru, u okviru manifestacije "Veče uličnih svirača", a pored nje, sa 10 balkona u Ulici kralja Petra Prvog, zasviraće oko 30 muzičara iz cele Vojvodine.

ПОВРАТАК У ПРОШЛОСТ: Бети Ђорђевић вечерас у Сомбору, на Вечери уличних свирача

Foto P. Mitić

Stari centar Sombora će se na taj način na jednu noć vratiti u najslavnije vreme muzičke industrije Jugoslavije, odnosno kroz muziku i performans, publika će se prisetiti ili tek upoznati sa periodom početka zabavne muzike u SFRJ, šlagera i muzičara koji su ostavili neizbrisiv trag.

Glavna muzička zvezda biće Beti Đorđević, čija slava i dalje ne bledi, naprotiv, veoma je koncertno aktivna i često nastupa u prestoničkim klubovima. Njeni najpoznatiji hitovi su "Kraj moje tuge", "Počnimo ljubav ispočetka" i "Nasloni glavu".

Na jugoslovensku muzičku scenu prvi put je kročila krajem šezdesetih, a zbog njenog specifičnog glasa i stila pevanja, mnogi strani muzičari upoređivali su je sa velikanima džez i soul muzike kao što su Areta Frenklin, Ela Ficdžerald i druge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna