ROK ZA "STARU LEPOTICU": Kerber na Staroj planini odsivrao koncert za pamćenje (FOTO)

V. Ć.

04. 07. 2021. u 13:47

STAROPLANINSKO selo Visočka Ržana, na nekih 24 kilometra od Pirota, bilo je u subotu uveče, od 20 časova "poprište", nezapamćenog i na ovim prostorima neviđenog događaja.

РОК ЗА СТАРУ ЛЕПОТИЦУ: Кербер на Старој планини одсиврао концерт за памћење (ФОТО)

Foto: V. Ćirić

Poznati regionalni rok sastav "Kerber", u dvorištu ruinirane seoske škole u kojoj odavno nema đaka, pred mnogobrojnom publikom odsvirao dvoipočasovni koncert, sa kojeg će kompletan prihod ići upravo za obnovu školske zgrade, koja bi prve đake trebala da primi već septemba ove godine.

Fanovi pozante rok grupe frontmena Gorana Šepe Galeta, svo vreme su đuskali uz poznate hitove i nisu žalili ni jedan kilmetar puta koji su iz Pirota i okolnih mesta morali da prevale do školskog drvorišta u Ržani.

- Meni je ovo nešto sasvim normalno i koncert se sam po sebi nabacio na početku turneje kojom obeležavamo četiri decenije postojanja i rada - kazao je Gale Šepa, dodajući da je grupa do sada imala dosta humanitarnih koncerata i da će "Kerber" podržati svaku sličnu inicijativu.

Foto: V. Ćirić

Rok koncert na Staroj planini, organizovala je Fondacija "Refarm", koja je sa lokalnom vlašću u Pirotu inicirala obnovu pomenute seoske škole na Staroj planini. Milica Zdravković ispred te fondacije, zahvalila se svima koji veruju da će škola u Ržani na jesen primiti prve đake.

Prvi đaci u Ržanskoj školi, na jesen biće deca radnika zaposlenih na pomenutoj farmi, ali i par mališana iz samog sela. Škola koja je šezdesetih prošlog veka imala preko 400 mališana, je ugašena pre više od tri decenije i od tada su u njoj povremeno bili smešteni rezervistio vojske tokom mnogobrojnih vežbi osamdesetih prošlog veka, na staroj srpskoj "lepotici".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri