ANA STANIĆ NA ČELU MIMA: Osnovana nova muzička grupacija

V. N.

11. 06. 2021. u 23:03

MUZIČKI izvođači i muzički autori (MIMA), nova je grupacija u sklopu Udruženja za kreativnu industriju Privredne komore Srbije. Na čelo ove organizacije je u petak postavljena pevačica i autorka Ana Stanić, dok je zamenik predsednika njen kolega Željko Vasić.

АНА СТАНИЋ НА ЧЕЛУ МИМА: Основана нова музичка групација

Foto PKS

- Ovo je prelep dan za muzičare, jer prvi put imamo svoje predstavnike u Privrednoj komori Srbije - istakla je Stanićeva. - Radićemo na rešavanju problema poslovanja u "sivoj zoni", kako bi cela muzička industrija imala korist.

Jedna od ključnih tema u narednom periodu biće promocija i zaštita domaće muzike i autorskih prava. Vida Samardžić, sekretarka Udruženja za kreativnu industriju PKS, kaže da će, kroz komoru, izvođači i autori zajedno raditi na inicijativama pred nadležnim institucijama, ali i sa ostalim članovima komorskih udruženja, u cilju unapređenja cele muzičke industrije u Srbiji.

- Verujemo da ćemo uspeti kroz komorski sistem da dostignemo željene ciljeve, poput zaštite domaćeg muzičkog stvaralaštva kroz kulturne i privredne institucije - izjavila je Samardžićeva.

Grupaciju su inicirala i formirala reprezentativna udruženja muzičkih izvođača i autora: Udruženje muzičara džez, rok i zabavne muzike Srbije, Udruženje kompozitora Srbije i Savez estradnih muzičkih umetnika Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!