PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DRAGANA ŠEVE: Nožem izbo monaha, pa ga zaključao i ostavio da umre!

O. MATAVULJ

13. 05. 2021. u 11:40

OKRUŽNO javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv Dragana Ševe (41) zbog ubistva monaha Stefana Ačića u manastiru Glogovac kod Šipova!

ПОДИГНУТА ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ДРАГАНА ШЕВЕ: Ножем избо монаха, па га закључао и оставио да умре!

Foto privatna arhiva

Ševi se na teret stavlja teško ubistvo počinjeno iz koristoljublja, za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

U optužnici, koju je potvrdio Okružni sud u Banjaluci, navodi se da je Ševo 7. decembra prošle godine oko 18.30 časova došao u konak manastira u mestu Babići u nameri da od monaha Stefana, kojeg je poznavao od ranije, zatraži novac na zajam. Do sela ga je automobilom "reno kangu" dovezao N. P.

- Tokom boravka u prizemlju konaka Ševo je sa oštećenim sedeo za stolom, na koje se nalazila kesa sa novcem. Od monaha je zatražio da mu pozajmi određeni iznos novca, pa kada je oštećeni to odbio Ševo je, u nameri da ga ubije i prisvoji novac, ustao od stola - navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da je prvo otišao do kuhinje, koja se nalazi iza leđa monaha, da bi mu potom s leđa prišao vadeći iz džepa preklopni nož sa zelenom drškom, oštricedugačke osam centimetara, koji je imao kod sebe.

- U trenutku kada je i oštećeni krenuo da ustane od stola, optuženi mu je zadao dva uboda nožem u desnu stranu grudnog koša. Potom je sa stola ukrao kesu u kojoj se nalazio novac u kovanicama u iznosu ne manjem od 566 KM, 59 evra, 37 kuna i 10 dinara - navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Ševo od ranjenog monaha zahtevao još novca, pa su otišli u sobu na spratu konaka. Tu je od monaha uzeo još 510 KM i 110 evra.

- Sa ukradenim novcem Ševo je napustio sobu i konak manastira, da bi prilikom izlaska iz sobe u kojoj se nalazio ranjeni monah, s vanjske strane ključem zaključao ulazna vrata sobe i ključ poneo sa sobom. Usled masivnog iskrvarenja monah je preminuo u 20.15 časova - navodi se u optužnici.

Ševo je nakon zločina pobegao i posle dvodnevne potrage uhapšen je u motelu "Nana" u Banjaluci pri čemu je i sam sebe ubo nožem u grudi. Ševo se nalazi u pritvoru, a uz optužnicu tužilaštvo je zatražilo i da mu se pritvor produži.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)